Aktivitet mbresëlënës në Greqi nga Shoqata “Emigranti” dhe Shkolla e Gjuhës Shqipe “Naim Frashëri”

Morën pjesë ambasadorja Luela Hajdaraga dhe Oficerja Koordinuese për Diasporën, Joneda Dodaj


Ambasadorja, znj. Luela Hajdaraga, e shoqëruar nga Oficerja Koordinuese për Diasporën, znj. Joneda Dodaj morën pjesë në aktivitetin artistiko-kulturor të organizuar nga shoqata “Emigranti” Patra, kushtuar 15-vjetorit të themelimit të shoqatës “Emigranti” dhe të Shkollës së Gjuhës Shqipe “Naim Frashëri”, në ambientet e Universitetit të Patrës, Rio.

Në fjalën e saj, Ambasadorja Hajdaraga falënderoi Drejtorin e Shkollës z. Iliaz Bobaj, Kryetaren e shoqatës znj. Kristiana Veliu dhe stafin pedagogjik, për kontributin e veçantë në promovimin e vlerave, traditave, kulturës dhe gjuhës amtare, duke u ndalur në punën dhe përkushtimin e tyre të palodhur në edukimin e brezave të rinj në diasporë. Gjithashtu, znj. Hajdaraga theksoi se mbështetja e Ambasadës në shërbim të ruajtjes dhe kultivimit të gjuhës amtare dhe trashëgimisë kulturore, ka qënë dhe do të vazhdojë të mbetet e pakyrsuer.

Performanca e aktorës së madhe shqiptare znj. Margarita Xhepa, aktorit z. Eduart Stavri Çala, kompozitorit z. Jorgo Duri, dhe sopranove z. Gëzim Xhaxhaj, znj. Zina Zdrava dhe znj. Sofia Kola, si dhe përshëndetja e aktores së madhe znj. Roza Anagnosti, i dhanë një tjetër dimension këtij aktiviteti. Pjesë e aktivitetit kulturor ishin gjithashtu dhe fëmijët e shkollës së gjuhës shqipe me recitime, këngë dhe valle popullore si dhe grupi artistik i shoqatës “Zëri i Traditës”.

Aktivitetin nderuan me pjesëmarrjen e tyre deputetja e qytetit të Lushnjes znj. Lindita Buxheli, përfaqësues të Bashkisë dhe të Qarkut të Elbasanit dhe të Lushnjes, kryetarë dhe anëtarë të shoqatave të ndryshme nga Greqia, Italia, Shtetet e Bashkuara, Anglia, Turqia, si dhe artistë shqiptarë me veprimtari në Greqi.

Z. Bobaj dhe znj. Veliu shprehën mirënjohjen e tyre për bashkëpunimin me Ambasadën dhe mbështetjen e vazhdueshme të saj, si dhe për përfaqësuesit e ardhur nga Shqipëria dhe jo vetëm, për mbështjen e treguar kundrejt shoqatës.

📍 Patra – Ambasadorja, znj. Luela Hajdaraga, e shoqëruar nga Oficerja Koordinuese për Diasporën, znj. Joneda Dodaj morën…

Posted by Albanian Embassy in Greece – Ambasada Shqiptare në Greqi on Monday, June 19, 2023

Sa shumë na kishin munguar emisionet për fëmijët!

Aq shumë na kishin munguar emisionet për fëmijë në studion e TVSH-së, saqë po i ndjek edhe unë me ëndje!!!

Global 360

Trump pa imunitet, gjyqtarja: Do të ndiqet penalisht!

Donald Trump është i pari ish-president që përballet me akuza penale.

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Sa shumë na kishin munguar emisionet për fëmijët!

Aq shumë na kishin munguar emisionet për fëmijë në studion e TVSH-së, saqë po i ndjek edhe unë me ëndje!!!