Mozaiku i “Zojës së Këshillit të Mirë” vendoset në Bazilikën e Nazaretit, në Izrael

Në meshën e mbajtur morën pjesë Ambasadori Dr. Bardhyl Canaj dhe Keshilltarja Sonila Turshilla.


Një ngjarje e veçantë për Kishën Katolike shqiptare! Vendoset në Bazilikën e Nazaretit mozaiku i “Zojës së Këshillit të Mirë”, nga Atë Gazmend Tinaj i shoqëruar nga një grup prej më se 50 pelegrinësh shqiptarë të besimit katolik.

Qëllimi i realizimit të Mozaikut të “Zojës së Këshillit të Mirë”, është që të jetë e pranishme Kisha Katolike në Shqipëri dhe Kombi ynë, si “Pajtorja e e tij” në Nazaret, Israel, atje ku është edhe Bazilika kushtuar Lajmërimit të Zojës së Bekuar, meqë të gjitha kombet e botës kanë vendosur nga një imazhe të Zojës Mari që nderohet në vendet e tyre.

Vendi ynë deri më sot nuk kishte një Mozaik të Zojës Mari atje.

Në meshën e mbajtur morën pjesë Ambasadori Bardhyl Canaj dhe Keshilltarja Sonila Turshilla.

POSTIMI I AMBASADES SHQIPTARE NE IZRAEL

Ngjarje e veçantë për Kishën Katolike shqiptare, sot, në datën 3 Qershor 2023 vendoset në Bazilikën e Nazaretit mozaiku i “Zojës së Këshillit të Mirë” nga Atë Gazmend Tinaj i shoqëruar nga një grup prej më se 50 pelegrinësh shqiptarë të besimit katolik.

Në meshën e mbajtur me këtë rast mori pjesë Ambasadori Bardhyl Canaj dhe Keshilltarja Sonila Turshilla.

Qëllimi i realizimit të Mozaikut të “Zojës së Këshillit të Mirë”, është që të jetë e pranishme Kisha Katolike në Shqipëri dhe Kombi ynë, si “Pajtorja e e tij” në Nazaret, Israel, atje ku është edhe Bazilika kushtuar Lajmërimit të Zojës së Bekuar, meqë të gjitha kombet e botës kanë vendosur nga një imazhe të Zojës Mari që nderohet në vendet e tyre. Vendi ynë deri më sot nuk ka një Mozaik të Zojës Mari atje.

Arqipeshkëvi i Shkodrës Angelo Massafra, Fretërit Françeskanë në Shqipëri nën kujdesin e Atë Gazmend Tinaj, Fretër Françeskanë të Kustodies së Tokës së Shenjtë (Israel dhe Palestinë), Bamirësja Mara Tinaj si dhe puna e palodhëshme dhe e shkëlqyer e artistëve Eduard & Albana Sinaj e bënë të mundur realizimin e kësaj vepre Fetare dhe artistike.

Ngjarje e veçantë për Kishën Katolike shqiptare, sot, në datën 3 Qershor 2023 vendoset në Bazilikën e Nazaretit mozaiku…

Posted by Ambasada Izrael on Saturday, June 3, 2023

FMN: Tatimi mbi të ardhurat për profesionistët e bëri sistemin tatimor më të drejtë

Misioni i ardhshëm i FMN-së në Shqipëri për Konsultimet e Nenit IV për vitin 2024 pritet të zhvillohet në nëntor.

Global 360

Republikanët emërojnë Trumpin si kandidat presidencial

Trump njoftoi se kishte zgjedhur JD Vance, një senator nga Ohio, për të qenë kandidati i tij zëvendëspresident.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

FMN: Tatimi mbi të ardhurat për profesionistët e bëri sistemin tatimor më të drejtë

Misioni i ardhshëm i FMN-së në Shqipëri për Konsultimet e Nenit IV për vitin 2024 pritet të zhvillohet në nëntor.