Search Results for: aurenc bebja

“The litterary Gazette”: Ali Pashë Tepelena i urrente turqit dhe nuk i vlerësonte grekët

“La Quotidienne” ka botuar shkrimin biografik të “The litterary Gazette” për Ali Pashë Tepelenën

Napoleon Bonaparti, letër pashait të Shkodrës: Në të gjitha rastet, unë do të mbroj shqiptarët!

Napoleon Bonaparti, në letrën e 16 Gushtit 1797 dërguar pashait të Shkodrës (Ibrahim Pashë Bushatit, djalit të Mehmet Bushatit) shpreh admirimin dhe mbështetjen e tij për shqiptarët.

“La Croix”: Ambasadori i Francës shpëton pilotin amerikan Howard Curran nga burgu në Shqipëri

La Croix” ka botuar, në fillim të muajit janar 1958, tre shkrime në lidhje me uljen e detyruar të një avioni amerikan asokohe në tokën shqiptare

“La Voix du combattant”: Mbreti Zog dhe parfumi dehës i konteshës Geraldinë!

Media franceze “La Voix du combattant” ka botuar një shkrim në lidhje me martesën e mbretit Zog me mbretëreshën Geraldinë.

“La France”: Turhan Pasha, diplomati i zgjuar shqiptar që besonte te Princ Vilhelm Vidi

Gazeta franceze “La France” ka botuar intervistën ekskluzive me Turhan Pashë, asokohe kryeministër dhe ministër i jashtëm i Shqipërisë.

“La Vie heureuse”: Edith Durham, një heroinë e bamirësisë në Shqipëri!

“La Vie heureuse” ka botuar, me 15 prill 1912, një shkrim në lidhje me marrëdhënien speciale të Edith Durham me Shqipërinë dhe shqiptarët.

“International Herald Tribune”: Australia i refuzon pasaportën si Mbretëresha Susan e Shqiptarëve

“International Herald Tribune” shkruan në lidhje me incidentin diplomatik të rinovimit të pasaportës australiane të Mbretëreshës Susan

“The Jerusalem Post”: Leka Zogu, i mërzitur pas dështimit për grusht shteti në Shqipëri

Gazeta e madhe izraelite, “The Jerusalem Post” ka botuar, më 30 shtator 1982, në faqen n°4, një shkrim në lidhje me reagimin e Leka Zogut I pas dështimit asokohe të një grusht shteti në Shqipëri