Gjiknuri, në Asamblenë Parlamentare të OSBE-së në Bukuresht

Në Pallatin e Parlamentit në Bukuresht, Rumani prej 29 qershorit deri më 3 korrik po zhvillohet sesioni vjetor i Asamblesë Parlamentare të OSBE-së, me temë “Roli i OSBE-së në arkitekturën aktuale të sigurisë: Një perspektivë parlamentare”.


Në Pallatin e Parlamentit në Bukuresht, Rumani prej 29 qershorit deri më 3 korrik po zhvillohet sesioni vjetor i Asamblesë Parlamentare të OSBE-së, me temë “Roli i OSBE-së në arkitekturën aktuale të sigurisë: Një perspektivë parlamentare”.

Kuvendi i Shqipërisë u përfaqësua nga delegacioni i përhershëm në Asamblenë Parlamentare OSBE i përbërë nga Damian Gjiknuri, kryetar delegacioni dhe deputeti Fatmir Mediu.

Rreth 250 deputetë nga Amerika e Veriut, Evropa dhe Azia Qendrore po marrin pjesë në këtë aktivitet me fjalime, që riafirmojnë nevojën për të mbështetur angazhimet ndërkombëtare duke siguruar që OSBE-ja mund të përmbushë në mënyrë efektive mandatin e saj.

Duke folur në seancën hapëse, Presidenti i Senatit të Rumanisë Nicolae-Ionel Ciucă, kreu i delegacionit rumun në AP të OSBE-së Dan Barna dhe presidentja e AP-së së OSBE-së Pia Kauma theksuan rëndësinë e qëndrueshme të dialogut, bashkëpunimit e riafirmimit si dhe parimet e përbashkëta të OSBE-së.

Lexo më shumë nga

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.

Global 360

Biden dënon dhunën politike, pas atentatit kundër Trump

Presidenti i SHBA Joe Biden ka dënuar dhunën politike pas një sulmi në mitingun e ish-presidentit Donald Trump.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.