Frashëri: AKEP përafrim me kuadrin europian në fushat e tij të kompetencës

Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare (AKEP) paraqiti këtë të hënë në Komisionin për Veprimtaritë Prodhuese, Tregtinë dhe Mjedisin, Raportin për vitin 2023.


Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare (AKEP) paraqiti këtë të hënë në Komisionin për Veprimtaritë Prodhuese, Tregtinë dhe Mjedisin, Raportin për vitin 2023.

Tomi Frashëri, kryetari i Këshillit Drejtues të AKEP, në fjalën e tij gjatë paraqitjes së Raportit, u shpreh se veprimtaria e AKEP për vitin 2023 mori një dimension të veçantë në kuadër të 25-vjetorit të themelimit të Entit Rregullator Kombëtar në fushën e komunikimeve elektronike dhe postare. “AKEP është autoritet i pavarur i krijuar me ligj dhe institucion publik me detyra të mirëpërcaktuara”, tha Frashëri.

“Raporti që i paraqitet sot Kuvendit të Shqipërisë dhe publikut të gjerë pasqyron në fakte dhe shifra një angazhim të shtuar të institucionit në fushat e tij të kompetencës, por edhe intensifikimin e bashkëpunimeve dhe koordinimeve në nivele të ndryshme kombëtare, rajonale dhe ndërkombëtare, jetike për zhvillimin e qëndrueshëm në sektorët e komunikimeve elektronike dhe të shërbimeve postare”, theksoi Frashëri.

Më tej, ai theksoi dy arritje që shkojnë përtej kuadrit të ngushtë të punëve të mira të institucionit, përkatësisht në procesin e suksesshëm të përafrimit normativ me kuadrin europian të sektorëve nën përgjegjësi të tij, si edhe në hartimin dhe përpunimin e ligjit të ri “Për komunikimet elektronike në Republikën e Shqipërisë”, ku AKEP ka dhënë një kontribut të qenësishëm.

Më tej, Frashëri analizoi në shifra dhe detaje për vitin 2023, sektorin postar, sipërmarrësit e shërbimeve postare, tregun e komunikimeve elektronike, operatorët e rrjeteve celulare etj.

Relatori i çështjes, deputeti Laert Duraj, vuri në dukje se nga 13 rekomandime që i janë lënë AKEP, janë plotësuar 5 prej tyre, përfshirë këtu edhe një prej rekomandimeve kryesore që Kuvendi i la AKEP, atë për krijimin e ligjit të ri për Komunikimet Elektronike dhe Postare, i cili ishte një ligj i ri i domosdoshëm në këtë fazë.

Mbledhja vazhdoi me diskutime të ndryshme.

(Marrë nga ATSH)

Super Gjermania!

Gjermania e nisi rrugëtimin në Europian, në mënyrën më të mirë të mundshme, duke mposhtur Skocinë 5-1

Global 360

G7 – Papa Françesku u kërkon udhëheqësve të ndalojnë armët e IA-së

Papa Françesku u ka bërë thirrje sot udhëheqësve të Grupit të Shtatë (G7) që të miratojnë një qasje të kujdesshme…

Diplovista

Hasani për median vendase: Rumania vend partner në rrugën e Shqipërisë drejt integrimit në BE

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Igli Hasani, intervistë për median rumune “CaleaEuropeană.ro”.

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shqipëria, emigrantët dhe BE

Ndërsa procesi i votimit në vendet e BE edhe pak i afrohet fundit, pak ditë më parë kryeministrja e Italisë,…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Super Gjermania!

Gjermania e nisi rrugëtimin në Europian, në mënyrën më të mirë të mundshme, duke mposhtur Skocinë 5-1