Gjirokastër, dëgjesë publike për planin e menaxhimit të Parkut Kombëtar Lumi Vjosa

Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura zhvilloi sot në Gjirokastër takimin e konsultimit publik mbi prezantimin e “Planit të Integruar të Menaxhimit për Parkun Kombëtar Lumi Vjosa” me të gjithë institucionet dhe aktorët faktorë të qarkut.


Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura zhvilloi sot në Gjirokastër takimin e konsultimit publik mbi prezantimin e “Planit të Integruar të Menaxhimit për Parkun Kombëtar Lumi Vjosa” me të gjithë institucionet dhe aktorët faktorë të qarkut.

Nën drejtimin e drejtoreshës së Përgjithshme të AKZM-së, Daniel Pirushi, në takim ishin të pranishëm prefekti i qarkut Gjirokastër, Odise Kote, përfaqësues të bashkive të qarkut Gjirokastër, si dhe pjesëmarrës nga shoqëria civile dhe organizatat mjedisore.

Drejtoresha e AKZM-së Pirushi prezantoi rëndësinë e këtij kapitulli, i cili konsiston në miratimin përfundimtar të dokumentit të “Planit të Integruar të Menaxhimit për Parkun Kombëtar Lumi Vjosa” i përbërë nga 6 kapituj kryesorë: plani i menaxhimit, zonimi i zonës së mbrojtur, studimi ekologjik, analiza socio-ekonomike, plani financiar si dhe masterplani i turizmit.

Pirushi prezantoi edhe pasaportën e re të Lumit Vjosa tanimë në kategorinë Rezervë Biosferë, pjesë e programit “Njeriu dhe Biosfera” të UNESCO-s.

Përmes qasjes së forcimit të ndërveprimit të qëndrueshëm midis komuniteteve dhe mjedisit, procesi synon t’i japë një orientim zhvillimit të Luginës së Vjosës.

Pjesë e rëndësishme e takimit ishin konsultimet publike me pjesëmarrësit ku pati zhvillime për sa i përket problematikave që lidhen me shfrytëzimin e burimeve ujore të Vjosës nga komuniteti, problematika lidhur me menaxhimin e mbetjeve urbane apo trajtimin e ujërave të zeza nga bashkitë e qarkut si dhe qasja e bizneseve private kundrejt kërkesave dhe kufizimeve të parashikuara në dokumentet e menaxhimit të Parkut Kombëtar Lumi Vjosa.

Super Gjermania!

Gjermania e nisi rrugëtimin në Europian, në mënyrën më të mirë të mundshme, duke mposhtur Skocinë 5-1

Global 360

G7 – Papa Françesku u kërkon udhëheqësve të ndalojnë armët e IA-së

Papa Françesku u ka bërë thirrje sot udhëheqësve të Grupit të Shtatë (G7) që të miratojnë një qasje të kujdesshme…

Diplovista

Hasani për median vendase: Rumania vend partner në rrugën e Shqipërisë drejt integrimit në BE

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Igli Hasani, intervistë për median rumune “CaleaEuropeană.ro”.

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shqipëria, emigrantët dhe BE

Ndërsa procesi i votimit në vendet e BE edhe pak i afrohet fundit, pak ditë më parë kryeministrja e Italisë,…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Super Gjermania!

Gjermania e nisi rrugëtimin në Europian, në mënyrën më të mirë të mundshme, duke mposhtur Skocinë 5-1