Ambasadori i BE, Gonzato takon Komisionerin për Mbrojtjen nga Diskriminimi dhe Avokatin e Popullit

Ambasadori i Delegacionit të Bashkimit Europian në Shqipëri, Silvio Gonzato takoi Komisionerin për Mbrojtjen nga Diskriminimi, Robert Gajda dhe Avokatin e Popullit, Erinda Ballanca.


Ambasadori i Delegacionit të Bashkimit Europian në Shqipëri, Silvio Gonzato takoi sot, në takime të ndara, Komisionerin për Mbrojtjen nga Diskriminimi, Robert Gajda dhe Avokatin e Popullit, Erinda Ballanca.

“Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi dhe Avokati i Popullit janë dy institucione të pavarura që luajnë një rol vendimtar në sistemin demokratik të Shqipërisë”, u shpreh Gonzato.

“Të dy, Komisioneri Robert Gajda dhe Avokati i Popullit, Erinda Ballanca bëjnë punë të shkëlqyer në luftën kundër diskriminimit duke mbrojtur të drejtat e njeriut dhe rritjen e llogaridhënies në vend. Parlamenti duhet të adresojë sa më shpejt emërimet e vonuara të drejtuesve të të dy institucioneve,” tha mbasadori i BE-së Silvio Gonzato.

Avokatja e Popullit, Ballanca vlerësoi kontributin e BE-së në promovimin e vlerave demokratike dhe sundimit të ligjit në Shqipëri, duke shprehur angazhimin e institucionit të Avokatit të Popullit për të vijuar adresimin e sfidave aktuale në këto fusha.

Ambasadori Gonzato shprehu përkushtimin e BE-së për të mbështetur proceset reformuese dhe për të ndihmuar në përmirësimin e qeverisjes së mirë dhe të respektimit të të drejtave të njeriut në Shqipëri.

Bashkëbiseduesit theksuan nevojën për një angazhim më të madh të institucioneve në mbrojtjen e të drejtave të njeriut, ku ndër të tjera evidentuan nevojën për një përfshirje më aktive të pushtetit vendor.

Avokatja e Popullit dhe ambasadori Gonzato gjithashtu diskutuan mbi çështje specifike, si gjuha e urrejtjes dhe sfidat aktuale në sistemin penitenciar, duke shprehur nevojën që këto tema të adresohen në mënyrë të përshtatshme, efektive dhe të vazhdueshme.

Ky takim u vlerësua si një hap i rëndësishëm drejt bashkëpunimit të thelluar në përpjekjet për të avancuar drejtësinë dhe respektin për të drejtat e njeriut në Shqipëri.

(Marrë nga ATSH)

Veliaj: Krenar teksa dëgjon historitë e guximshme të shqiptarëve të suksesshëm

Kryebashkiaku publikon foto nga përgatitjet për takimin e nesërm të kryeministrit Rama me sipërmarrësit shqiptarë të Lombardisë.

Global 360

Osmani në takim me Chulick: Çdo sukses i Kosovës mban edhe vulën e SHBA

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani ka pritur në takim Nicole Chulick, zëvendësndihmëssekretaren e Departamentit të Shtetit nga Byroja…

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shkolla e shkrimtarit

Shkrimtari nuk bëhet nga shkolla, shkrimtari lind.

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Veliaj: Krenar teksa dëgjon historitë e guximshme të shqiptarëve të suksesshëm

Kryebashkiaku publikon foto nga përgatitjet për takimin e nesërm të kryeministrit Rama me sipërmarrësit shqiptarë të Lombardisë.