Gonzato: 14 site të trashëgimisë kulturore të rinovuara në Shqipëri, punimet vijojnë në 9 të tjera

Bashkimi Evropian, përmes programit “EU4 Culture” ka rinovuar tashmë 14 site të trashëgimisë kulturore, ndërkohë që punimet po vijojnë në 9 site të tjera në Shqipëri.

“BE për Bashkitë”, 2.5 milionë euro të investuara në 19 bashki

Delegacioni i Bashkimit Evropian në Tiranë organizoi në Shkodër një aktivitet në kuadër të projektit “EU 4 Municipalities” (BE për Bashkitë).

Ambasadori i BE: Ta lejojmë SPAK të bëjë punën

Ambasadori i Bashkimit Evropian në Shqipëri, Silvio Gonzato ka deklaruar nga Shkodra se Reforma në Drejtësi e vitit 2016 është duke funksionuar.

Gonzato: Thelbësore që brezi i ri të kuptojë se si funksionon BE

Studentë nga e gjithë Shqipëria u mblodhën sot në Tiranë për të kuptuar më mirë se si funksionon BE-ja në praktikë.

Gonzato: Reforma në drejtësi, po jep rezultate konkrete për Shqipërinë

Ambasadori i Bashkimit Evropian në Tiranë: Reformat nuk kanë të bëjnë thjesht me ligjet – ato kanë të bëjnë me njerëzit dhe me ndryshimin e mentalitetit

Kryeprokurori Çela takim me Gonzato: Prioritet, rekomandimet e BE-së

Mirëfunksionimi i sistemit të drejtësisë dhe rolin e saj në procesin e integrimit, ishte në fokus të takimit mes prokurorit të përgjithshëm, Olsian Çela dhe ambasadorit të Bashkimit Evropian në Tiranë, Silvio Gonzato.

Gonzato: Administrata publike kyçe për integrimin në BE, kërkohen sisteme karriere të bazuara në meritë

Ambasadori i Bashkimit Evropian në Tiranë, Silvio Gonzato tha sot se administrata publike është kyçe në procesin e anëtarësimit të Shqipërisë në familjen evropiane.

“Parada e Krenarisë”, komuniteti LGBTIQ+ marshon në Tiranë

Të pranishëm në këtë marshim ishin edhe ambasadori britanik Alastair King-Smith dhe ai BE, Silvio Gonzato.

Gonzato: Administrata, rol kyç për integrimin e Shqipërisë së BE

Ambasadori i BE e cilësoi administratën si “makineria përmes së cilës përparësitë politike të një vendi zbatohen”.

Gonzato: Shtypi i pavarur, i domosdoshëm

Ambasadori i Bashkimit Evropian në Tiranë, Silvio Gonzato u shpreh sot me rastin e Ditës Botërore të Lirisë së Shtypit se, shtypi i pavarur, që punon në një mjedis të sigurt, është i domosdoshëm.