“Grant 2024”, Ibrahimaj: Rekord aplikimesh për financim nga startapet

Fondi prej 300 milionë lekësh. Ministrja: 539 kërkesa për financim


Aplikimet në skemën Grant 2024 arrijnë në shifra rekord, duke regjistruar plot 539 kërkesa për financim të paraqitura jo vetëm nga sipërmarrësit e rinj, por edhe nga individë që kanë një ide inovatore për të bërë biznes në vendin tonë.

Lidhur me numrin e lartë të aplikimeve, Ministër Shteti për Sipërmarrjen dhe Klimën e Biznesit, Delina Ibrahimaj thotë se kjo tregon besimin e fortë që sipërmarrësit e rinj kanë në potencialin e skemës së paraqitur nga qeveria shqiptare për financimin dhe zhvillimin e startup-eve të tyre. Ditën e nesërme pritet të nisë edhe procesi i vlerësimit sipas fazave të përcaktuara.

“Shpreh mirënjohjen për të gjithë 539 aplikantët që kanë treguar besim ndaj skemës GRANT 2024 të financuar nga qeveria Shqiptare. Përkushtimi juaj i palëkundur ndaj përparimit të sipërmarrjes është vërtet i lavdërueshëm

Faza tjetër e rëndësishme përfshin procesin e vlerësimit. Ky proces është krijuar për të vlerësuar meritën, qëndrueshmërinë dhe ndikimin e mundshëm të secilit projekt. Qëllimi ynë nuk është vetëm të shpërblejmë pjesëmarrjen, por të nxisim një ekosistem ku idetë dhe startup-et transformuese mund të rriten dhe të bëjnë një ndryshim të qëndrueshëm.

Ndërkohë që presim me padurim rezultatet e këtij vlerësimi gjatë muajit në vijim, kemi besim se projektet e përzgjedhura do të shfaqin talentin, kreativitetin dhe shpirtin e jashtëzakonshëm të sipërmarrjes që Shqipëria ka për të ofruar. Na ndiqni për më shumë informacione ndërsa ne nisim këtë udhëtim emocionues së bashku, duke formësuar të ardhmen e sipërmarrjes dhe inovacionit në vendin tonë. Faleminderit edhe një herë për pjesëmarrjen dhe besimin tuaj”, bën me dije ministrja Ibrahimaj.

Fondi prej 300 milionë lekësh i akorduar nga qeveria për thirrjen e këtij viti, do të ndihmojë në mbështetjen e individëve dhe startup-eve në sektorë të ndryshëm, duke u fokusuar në fushat prioritare të përcaktuara në Strategjinë e Specializimit Inteligjent të Shqipërisë (S3), siç janë: ICT, Prodhim, Energji, BPO, Agrobiznes, dhe Turizëm.

Ky fond paraqet një mundësi të jashtëzakonshme për të mbështetur biznese të reja inovative në fazën e tyre fillestare, deri në atë të rritjes dhe ndërkombëtarizimit. Thirrja mbështet startup-et në tre faza, duke ofruar financim për ide inovative deri në 1.5 milionë lekë, zhvillimin e biznesit në një fazë të dytë deri në 4.5 milionë lekë, si dhe në rritjen dhe ndërkombëtarizimin e sipërmarrjeve ekzistuese, të cilat do të financohen deri në 9 milionë lekë.

Lexo më shumë nga

Lufta, te pragu?

Izraeli dhe Irani, në një rajon të nxehtë sic është Lindja e Mesme kanë njohur së bashku raporte komplekse me…

Global 360

Izraeli kërkon mbledhjen e Këshillit të Sigurimit pas sulmit të Iranit

Izraeli ka kërkuar që Këshilli i Sigurimit i OKB-së të mbajë një mbledhje urgjente sot për të dënuar sulmin e…

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lufta, te pragu?

Izraeli dhe Irani, në një rajon të nxehtë sic është Lindja e Mesme kanë njohur së bashku raporte komplekse me…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Lufta, te pragu?

Izraeli dhe Irani, në një rajon të nxehtë sic është Lindja e Mesme kanë njohur së bashku raporte komplekse me…