Integrimi në BE, ambasadori Canaj takon Shefin e Zyrës së Këshillit të Europës, me qendër në Serbi

Ambasadori i Shqipërisë në Serbi, Dr. Bardhyl Canaj, zhvilloi një takim me Shefin e ri të Zyrës së Këshillit të Europës, me qendër në Serbi, Janos Babity.


Ambasadori i Shqipërisë në Serbi, Dr. Bardhyl Canaj, zhvilloi një takim me Shefin e ri të Zyrës së Këshillit të Europës, me qendër në Serbi, Janos Babity.

Sipas njoftimit të ambasadës, Babity vlerësoi treguesit e progresit që po bën Shqipëria në forcimin e shtetit të së drejtës

Komiteti Monitorues i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës, vendosi pak ditë më parë të mbështesë unanimisht kalimin e Shqipërisë në fazën e dialogut të postmonitorimit.

POSTIMI I AMBASADËS SHQIPTARE

Ambasadori Canaj mirëpriti në Përfaqësi Shefin e ri të Zyrës së Këshillit të Europës, me qendër në Serbi, Z.Janos Babity, i cili vlerësoi treguesit e progresit që po bën Shqipëria në forcimin e shtetit të së drejtës, të drejtave të njeriut dhe përkushtimin për të të përmirësuar më tej standartet demokratike në rrugën drejt integrimit europian. Bazuar në këto arritje, nënvizoi Z.Babity, Komiteti Monitorues i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës, vendosi pak ditë më parë të mbështesë unanimisht kalimin e Shqipërisë në fazën e dialogut të postmonitorimit.

Në vijim takimi produktiv u fokusua në agendën që Zyra e Këshillit të Europës dhe Shteti i Serbisë po punojnë për plotësimin e plotë të kritereve që pëmbajnë kapituj 33 dhe 34 të proçesit të integrimit në B.E, që i shërbejnë përmirësimit të standarteve të jetesës e të drejtave humane të komuniteteve dhe minoriteteve që bashkëjetojnë në Serbi.

Ambasadori Canaj mirëpriti në Përfaqësi Shefin e ri të Zyrës së Këshillit të Europës , me qendër në Serbi, Z.Janos…

Posted by Embassy of Albania in Belgrade on Thursday, March 14, 2024

Lexo më shumë nga

“Daily Mail”: Mirë se vini në Rivierën Shqiptare – destinacioni i ri i pushimeve me plazhe të pacënuara

Joe Kessel shkruan në të përditshmen britanike “Daily Mail”.

Global 360

CNN zbulon prapaskenën e tërheqjes së Biden

Vendimi përfundimtar i Presidentit Joe Biden për t’u larguar nga gara u mor në 48 orët e fundit

Diplovista

Rakipi: Bisedimet Kosovë-Serbi të përqendrohen tek njohja, jo më në çështje teknike

Kryetari i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi thotë se ka ardhur koha për një qasje tjetër në dialogun mes…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

“Daily Mail”: Mirë se vini në Rivierën Shqiptare – destinacioni i ri i pushimeve me plazhe të pacënuara

Joe Kessel shkruan në të përditshmen britanike “Daily Mail”.