Kingji: Shqipëria po merr rëndësi të re gjeostrategjike në rajon

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura, Gjeneral Major Arben Kingji zhvilloi sot një takim me komandantin e Qendrës së Operacioneve të Kombinuara Ajrore (CAOC) Gjenerallejtënant Juan Pablo Sanchez De Lara.


Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura, Gjeneral Major Arben Kingji zhvilloi sot një takim me komandantin e Qendrës së Operacioneve të Kombinuara Ajrore (CAOC) Gjenerallejtënant Juan Pablo Sanchez De Lara.

Në takim u diskutua mbi mundësitë e reja të bashkëpunimit.

Gjithashtu takimi u fokusua kryesisht në trajnimin e personelit të Forcës Ajrore, si rezultat i rritjes së kapaciteteve operacionale të kësaj strukture të rëndësishme të FA.

“Shqipëria po merr një rëndësi të re gjeostrategjike në rajon, e dëshmuar me inagurimin e bazës taktike ajrore në Kuçovë, si dhe shtimin e kontributeve tona në misionet e drejtuara nga NATO dhe organizmat e tjera ndërkombëtare”, theksoi Kingji.

Restaurohet Muzeu Etnografik i Krujës, Gonxhja: Trashëgimia kulturore mbështetje për ekonominë

Muzeu Etnografik i Krujës, i financuar nga Bashkimi Evropian, përmes programit EU4Culture, hapi dyert e tij për publikun.

Global 360

CNN zbulon prapaskenën e tërheqjes së Biden

Vendimi përfundimtar i Presidentit Joe Biden për t’u larguar nga gara u mor në 48 orët e fundit

Diplovista

Rakipi: Bisedimet Kosovë-Serbi të përqendrohen tek njohja, jo më në çështje teknike

Kryetari i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi thotë se ka ardhur koha për një qasje tjetër në dialogun mes…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Restaurohet Muzeu Etnografik i Krujës, Gonxhja: Trashëgimia kulturore mbështetje për ekonominë

Muzeu Etnografik i Krujës, i financuar nga Bashkimi Evropian, përmes programit EU4Culture, hapi dyert e tij për publikun.