MEPJ: Të respektohen ligjet për hyrjen në vend të shtetasve të huaj pjesëmarrës në aktivitete të ndryshme

Në Shqipëri çdo vit organizohen aktivitete ndërkombëtare kulturore/artistike/sportive, ku marrin pjesë përfaqësues nga vende të ndryshme të botës.


Në Shqipëri çdo vit organizohen aktivitete ndërkombëtare kulturore/artistike/sportive, ku marrin pjesë përfaqësues nga vende të ndryshme të botës.

Në një njoftim për shtyp Ministria për Evropën dhe punët e Jashtme bën të ditur se mirëpret dhe mbështet çdo aktivitet që e bën vendin tonë qendër të shkëmbimit kulturor/sportiv dhe promovon vlerat tona kombëtare.

Në funksion të mbarëvajtjes së këtyre aktiviteteve, Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme fton organizatorët të informohen dhe të respektojnë rregullat dhe ligjet në fuqi, për hyrjen në territorin shqiptar të shtetasve të huaj pjesëmarrës në eventet e planifikuara.

Bazuar në Ligjin nr. 79/2021 “Për të huajt”, shtetasit e huaj që i nënshtrohen regjimit të vizave për të hyrë në Republikën e Shqipërisë, edhe për nënllojin e vizës C- Për motive shkencore, kulturore, sportive dhe humanitare kanë detyrimin të aplikojnë për vizë në platformën: https://e-visa.al/.

Që nga momenti i aplikimit online (i cili përfshin edhe pagesën sipas ligjit), procesi i vlerësimit të aplikimit për vizë zgjat 5 deri 15 ditë, dhe deri 30 ditë për raste përjashtimore. Për këtë arsye, të gjithë të interesuarit ftohen të aplikojnë për pajisjen me vizë në një kohë të mjaftueshme që mund të lejojë udhëtimin e tyre sipas rregullave.

Vetëm pas miratimit të vizës pullë ose elektronike shtetasi i huaj mund të udhëtojë për të hyrë në territorin e Republikës së Shqipërisë.

Pas marrjes së vizës, shtetasit e huaj (me përjashtim të rasteve të azilkërkimit), duhet të paraqiten në pikën e kalimit kufitar me: Një dokument udhëtimi (pasaportë) të njohur nga Republika e Shqipërisë, me një afat vlefshmërie të paktën 3 muaj para datës së përfundimit të qëndrimit të lejuar të ligjshëm në territor dhe vizë hyrëse të vlefshme, nëse kërkohet, ose të jetë i pajisur me leje të vlefshme qëndrimi, të lëshuar nga autoriteti kompetent shqiptar ose të lëshuar nga vende të tjera dhe të njohur nga Republika e Shqipërisë.

Koçiu: Njësi e lëvizshme për dhurim vullnetar të gjakut

Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Albana Koçiu mori pjesë sot në aktivitetin e organizuar në kuadër të Ditës Ndërkombëtare…

Global 360

Presidenti i Republikës, Bajram Begaj

Kryeministri Albin Kurti, në ceremoninë e parakalimit të ushtarëve të FSK-së dhe policisë së Kosovës për nder të 25-vjetorit të…

Diplovista

Hasani për median vendase: Rumania vend partner në rrugën e Shqipërisë drejt integrimit në BE

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Igli Hasani, intervistë për median rumune “CaleaEuropeană.ro”.

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shqipëria, emigrantët dhe BE

Ndërsa procesi i votimit në vendet e BE edhe pak i afrohet fundit, pak ditë më parë kryeministrja e Italisë,…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Koçiu: Njësi e lëvizshme për dhurim vullnetar të gjakut

Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Albana Koçiu mori pjesë sot në aktivitetin e organizuar në kuadër të Ditës Ndërkombëtare…