Muzhaqi: Shkëmbime rinore me Bashkimin për Mesdheun dhe Egjiptin

Ministrja e Shtetit për Rininë dhe Fëmijët, Bora Muzhaqi gjatë vizitës në Spanjë
zhvilloi një takim me Sekretarin e Përgjithshëm të Bashkimit për Mesdheun Nasser Kamel dhe Zv/Sekretarin e Përgjithshëm të Bashkimit për Mesdheun, John Paul Grech.


Ministrja e Shtetit për Rininë dhe Fëmijët, Bora Muzhaqi gjatë vizitës në Barcelonë, Spanjë zhvilloi një takim me Sekretarin e Përgjithshëm të Bashkimit për Mesdheun Nasser Kamel dhe Zv/Sekretarin e Përgjithshëm të Bashkimit për Mesdheun, John Paul Grech.

Muzhaqi zhvilloi gjithashtu një takim me delegacionin egjiptian, që drejtohej nga Zv/ministri i Rinisë dhe Sportit, Ismail Al-Far, së bashku me përfaqësues të tjerë qeveritarë dhe përfaqësi të organizatave rinore.

Bisedat u zhvilluan të dyja lidhur me mundësitë e bashkëpunimit me Bashkimin për Mesdheun, por edhe specifikisht me Egjiptin me fokus shkëmbimet rinore midis vendeve tona.

Ditën e djeshme Muzhaqi mori pjesë në takimin e Rinisë 2023, organizuar nga Bashkimi për Mesdheun, “Angazhimi rinor për një Mesdhe më të qëndrueshëm dhe gjithëpërfshirës”, në Barcelonë, Spanjë.

“Përfshirja e vetë të rinjve në hartimin dhe vlerësimin e Strategjisë Kombëtare të Rinisë është një metodë që zhvillohet për herë të parë në Shqipëri dhe njëkohësisht na krijon mundësinë ne si politikbërës të krijojmë politika në përputhje me kërkesat dhe nevojat e të rinjve, dhe zhvillimet e vrullshme teknologjike”, tha Muzhaqi në fjalën e saj në takimin e Rinisë 2023.

Balluku në Londër, fton të rinjtë të kontribuojnë pranë Agjencisë së Inovacionit dhe Ekselencës

Zëvendëskryeministrja, njëherësh ministre e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, si dhe drejtuesja e Agjencisë së Inovacionit dhe Ekselencës Ledi Imeraj…

Global 360

Osmani: Të mbështetet Ukraina, të mos shpërblehet agresioni i Rusisë

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani ka mbajtur fjalimin përmbyllës në Samitin e Paqes për Ukrainën në Zvicër ku morën pjesë…

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shqipëria, emigrantët dhe BE

Ndërsa procesi i votimit në vendet e BE edhe pak i afrohet fundit, pak ditë më parë kryeministrja e Italisë,…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Balluku në Londër, fton të rinjtë të kontribuojnë pranë Agjencisë së Inovacionit dhe Ekselencës

Zëvendëskryeministrja, njëherësh ministre e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, si dhe drejtuesja e Agjencisë së Inovacionit dhe Ekselencës Ledi Imeraj…