Shqipëri-Itali, forcohet bashkëpunimi në fushën e doganave

Drejtori i përgjithshëm i Doganave, Genti Gazheli ka pritur në një takim zyrtar drejtorin e Marrëdhënieve me Jashtë në Agjencinë e Doganave Italiane, Andrea Mazzella.


Drejtori i përgjithshëm i Doganave, Genti Gazheli ka pritur në një takim zyrtar drejtorin e Marrëdhënieve me Jashtë në Agjencinë e Doganave Italiane, Andrea Mazzella.

Gjatë këtij takimi kreu i Doganave shqiptare vlerësoi bashkëpunimin e deritanishëm me homologët italianë, ku asistenca e tyre ka qenë mjaft e vlefshme në rritjen e performancës dhe përafrimin e mjaft procedurave me ato të vendeve europiane.

Gazheli theksoi se “partnership i rëndësishëm është projekti rajonal SEED, suksesi i të cilit është certifikuar në vite, si dhe asistenca e ndërsjelltë në Protokollin e Mirëkurptimit midis Drejtorisë së Përgjithshme të Doganave dhe Agjensisë së Doganave Italiane, të vitit 2003, në fushën e shkëmbimit të informacionit dhe luftën kundër trafiqeve, midis dy brigjeve të Adriatikut, zbatimi i të cilit ka patur dhe ka një impakt të rëndësishëm në parandalimin, zbulimin dhe ndëshkimin e trafiqeve të paligjshëm”.

Ky protokoll, vijoi ai, tashmë është përditësuar me zhvillimet e teknologjisë dhe nevojave të dy adminstratave tona dhe shkëmbimet e informacioneve periodike aktualisht kryhen në formë elektronike në raporte të gjeneruara nga sistemet përkatëse.

Në vizitën e tij të parë jashtë vendit, ambasadori Andrea Mazzella, vlerësoi bashkëpunimin për projektet e përbashkëta, dhe theksoi se kjo do të rritet në vijim për të afruar Shqipërinë dhe Ballkanin Perëndimor me Bashkimin Evropian.

Aktualisht Italia është ndër vendet kryesore të shkëmbimeve tregtare me vendin tonë, ku për vitin 2022 zënë 14 % të totalit në peshë, dhe 29 % të vlerës totale.

Mete dhe Sejko takime me drejtues të BB dhe FMN, diskutime mbi thellimin e reformave

Ministri i Financave, Ervin Mete, si dhe Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, në nisje të takimeve të pranverës…

Global 360

Osmani shpall të mërkurën ditë zie në Kosovë pas vrasjes së dy grave

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, e ka shpallur të mërkurën e 17 prillit ditë zie në vend, pas vrasjes së…

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Fjala është e para!

Na pëlqejnë fjalët e mençura dhe i marrim me vete! Ndaj fjala mbetet e para dhe e fundit si ajri…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Mete dhe Sejko takime me drejtues të BB dhe FMN, diskutime mbi thellimin e reformave

Ministri i Financave, Ervin Mete, si dhe Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, në nisje të takimeve të pranverës…