Rama: Shqipëria do të qëndrojë përkrah dhe me Ukrainën

Kryeministri Edi Rama deklaroi sot nga selia e OKB-së në Nju-Jork, se “Shqipëria e ka bërë zgjedhjen e saj që të ngrihet e të qëndrojë për paqen, zhvillimin e përparimin; të qëndrojë në krah të të agresuarit dhe jo agresorit; të qëndrojë përkrah dhe me Ukrainën”.


Kryeministri Edi Rama deklaroi sot nga selia e OKB-së në Nju-Jork, se “Shqipëria e ka bërë zgjedhjen e saj që të ngrihet e të qëndrojë për paqen, zhvillimin e përparimin; të qëndrojë në krah të të agresuarit dhe jo agresorit; të qëndrojë përkrah dhe me Ukrainën”.

Në deklaratën e tij në cilësinë si Kryeministër i Shqipërisë në Debatin e Hapur të Nivelit të lartë në Këshillin e Sigurisë, Rama tha se “parathënia e Kartës së Kombeve të Bashkuara na bën thirrje të praktikojmë tolerancë të jetojmë së bashku si fqinj të mirë. Vendime të rëndësishme kurrë nuk janë çështje rastësie, janë përherë çështje zgjedhjeje”.

“Shqipëria është një vend i vogël, mbështetja jonë e vazhdueshme për Ukrainën mund të mos ndryshojë dinamikën në fushëbetejë, por kontribuon për të mos shpërblyer agresionin, për të mos pranuar aneksimin dhe për të mos e lënë atë çka është e qartë të shndërrohet në diçka të dyshimtë. Sërish e përsëris, mund të kemi dallime për mënyrën se si e bëjmë diçka të tillë, mund të kemi pikëpamje të ndryshme për mënyrën si të shkojmë drejt paqes. Por si mund të kemi pikëpamje të ndryshme, mbi atë që është agresori dhe atë që është i agresuari?!”, nënvizoi Rama.

Kryeministri Rama u shpreh: “Shkëlqesi, në detyra kryesore e Këshillit të Sigurimit është vendimtare në emër të të gjithë botës dhe në shërbim të saj, ne nuk mund të fajësojmë e të mos kuptojmë ata që janë gjithnjë e më shumë në numër e pyesin çfarë bën Këshilli i Sigurimit”.

“Abuzimi i përdorimit të vetos për fat të keq e ka mbajtur peng këtë Këshill, këtë Këshill Sigurimi, e ka mbajtur peng këtë Këshill Sigurimi, e pa paralizuar atë, por nuk e ka bërë të heshtë, por nuk e ka bërë të heshtë, ashtu siç mund të dëshmojnë këtu në këtë takim. Në fakt vlerat dhe rregullat që na sjellin bashkë, nuk duhet të zëvendësohen nga rregulli i forcës”, theksoi Rama.

Lexo më shumë nga

Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave…

Global 360

CNN zbulon prapaskenën e tërheqjes së Biden

Vendimi përfundimtar i Presidentit Joe Biden për t’u larguar nga gara u mor në 48 orët e fundit

Diplovista

Rakipi: Bisedimet Kosovë-Serbi të përqendrohen tek njohja, jo më në çështje teknike

Kryetari i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi thotë se ka ardhur koha për një qasje tjetër në dialogun mes…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave…