Balla me koordinatorin e Mbretërisë së Bashkuar: Ulje drastike e emigrantëve të paligjshëm

Ministri i Brendshëm, Taulant Balla është takuar të premten me gjeneralin Stuart Skeates, Koordinator Special i qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar për Emigracionin e Paligjshëm.


Ministri i Brendshëm, Taulant Balla është takuar të premten me gjeneralin Stuart Skeates, Koordinator Special i qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar për Emigracionin e Paligjshëm.

Siç bëri të ditur Ministria e Brendshme, në një reagim në rrjetet sociale, gjatë takimit, u evidentua fakti se rezultatet e taskforcës së përbashkët janë domethënëse, me një ulje prej 92 % të rasteve të emigrantëve të paligjshëm shqiptarë, krahasuar me vitin e kaluar.

“Sot në takimin me gjeneralin Stuart Skeates, Koordinator Special i qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar për Emigracionin e Paligjshëm, ndamë qëndrime për marrëdhëniet e shkëlqyera mes vendeve tona dhe rezultatet e taskforcës së përbashkët, të cilat janë domethënëse me një ulje prej 92 % të rasteve të emigrantëve të paligjshëm shqiptarë krahasuar me vitin e kaluar”, njoftoi Ministria e Brendshme.

“Rasti më i fundit i riatdhesimit të 5 emigrantëve të paligjshëm shqiptarë brenda javës të cilët kishin udhëtuar drejt Britanisë së Madhe në mënyrë të paligjshme është shprehje kuptimplotë e bashkëpunimit dhe punës së agjencive ligjzbatuese shqiptare në luftën kundër emigracionit të paligjshëm”, vijoi njoftimin.

“Në takimin e taskforcës së përbashkët diskutuam mbi rezultatet domethënëse dhe bashkëpunimi ekzistues me agjencitë ligjzbatuese britanike në fushën e emigracionit të paligjshëm, të cilat duhet të shtrihen edhe në fusha të tjera si lufta kundër krimit të organizuar dhe trafikimit të lëndëve narkotike”, përfundoi njoftimi.

Nga ana e tij, gjenerali Skeates tha se “është e qartë se iniciativa e përbashkët ka mundësuar rezultatet domethënëse të muajve të fundit. Falë lidershipit tuaj është mundësuar ulja drastike e mbërritjeve të paligjshme të shqiptarëve në Britaninë e Madhe nëpërmjet gomoneve prej 92 % më pak”.

Sa shumë na kishin munguar emisionet për fëmijët!

Aq shumë na kishin munguar emisionet për fëmijë në studion e TVSH-së, saqë po i ndjek edhe unë me ëndje!!!

Global 360

Trump pa imunitet, gjyqtarja: Do të ndiqet penalisht!

Donald Trump është i pari ish-president që përballet me akuza penale.

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Sa shumë na kishin munguar emisionet për fëmijët!

Aq shumë na kishin munguar emisionet për fëmijë në studion e TVSH-së, saqë po i ndjek edhe unë me ëndje!!!