Urdhri i Maltës nderon Princ Lekën me Kryqin e madh Pro Merito Melitensi

Në emër të Familjes mbretërore shqiptare, Princ Leka II i akordoi Mjeshtrit të Madh Fra’ John Dunlap dhe Kancelarit të Madh Riccardo Paternò di Montecupo, Kordonin e Urdhrit Mbretëror të Skënderbeut


Urdhri i Maltës nderon Princ Lekën me Kryqin e madh Pro Merito Melitensi.

Njëkohësisht, në shenjë mirënjohjeje, në emër të Familjes mbretërore shqiptare, Princ Leka II i akordoi Mjeshtrit të Madh Fra’ John Dunlap dhe Kancelarit të Madh Riccardo Paternò di Montecupo, Kordonin e Urdhrit Mbretëror të Skënderbeut

POSTIMI I PRINCE LEKA II

Me mbi 100.000 vullnetarë, mjekë, ndihmës mjekë dhe infermierë në të katër anët e rruzullit dhe në marrëdhënie diplomatike me mbi 100 shtete, Urdhri Sovran i Maltës është sot një nga entet sovrane më të vjetër, më të respektuar dhe më aktivë në fushën e diplomacisë humanitare.

Me një histori të pasur e të pandërprerë, që nga viti 1000, mbetet krenari e qytetërimit europian, traditave më fisnike dhe vlerave universale që mbart, Urdhri i Maltës ka pasur kontakte të vazhdueshme me botën shqiptare në shekuj dhe ka dhënë një ndihmesë jetike në përballimin e nevojave më urgjente të popullit tonë nga fillimi i viteve 1990, kryesisht gjatë luftës së Kosovës e deri më sot. Jam i nderuar që për të kremtuar partneritetin e Urdhrit sovran me bashkësitë shqiptare, në këtë vit që paraprin 30 vjetorin e vendosjes së marrëdhënieve diplomatike me Shqipërinë, zhvillova vizitën time të parë pranë ketij Urdhri, me ftesë të Fra’ John Dunlap, Princ dhe Mjeshtër i Madh i 81-të i Urdhrit të Maltës. Jam i impresionuar nga njohja e thellë e realiteteve shqiptare dhe gatishmëria për të ndihmuar njerëzit më në nevojë në vendin tonë.

Gjatë këtij takimi të frytshëm, Urdhri i Maltës më nderoi me Kryqin e madh Pro Merito Melitensi. Njëkohësisht, në shenjë mirënjohjeje, në emër të Familjes mbretërore shqiptare, i akordova Mjeshtrit të Madh Fra’ John Dunlap dhe Kancelarit të Madh Riccardo Paternò di Montecupo, Kordonin e Urdhrit Mbretëror të Skënderbeut.

Posted by Prince Leka on Thursday, June 1, 2023

“Daily Express”: Shqipëria – zbuloni disa nga brigjet më të bukura të vendit ballkanik

Aurora Bosotti shkruan në të përditshmen britanike “Daily Express”.

Global 360

NATO me udhëheqje të re: Lidhjet e Mark Rutte-s me Kosovën ndër vite

Sekretarët e përgjithshëm të NATO-s zgjidhen me konsensus nga të 32 vendet anëtare.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shqipëria, emigrantët dhe BE

Ndërsa procesi i votimit në vendet e BE edhe pak i afrohet fundit, pak ditë më parë kryeministrja e Italisë,…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

“Daily Express”: Shqipëria – zbuloni disa nga brigjet më të bukura të vendit ballkanik

Aurora Bosotti shkruan në të përditshmen britanike “Daily Express”.