Krifca në Panairin e Bujqësisë dhe Ushqimit: Mbështesim fermerët e vegjël për më shumë akses në tregje

Ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Frida Krifca: Do të ndërtohen edhe 5 tregje të tjera


Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural po zgjeron mbështetjen për rritjen e aksesit të fermerëve të vegjël në tregjet vendase dhe të huaja, duke kontribuar në promovimin dhe shitjen më të shpejtë të produkteve të tyre.

E pranishme në Panairin e Bujqësisë dhe Ushqimit, në Tiranë, ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Frida Krifca informoi se këtë vit do të ndërtohen edhe 5 tregje të tjera, duke i lehtësuar fermerët për shitjen e produkteve, por edhe duke afruar konsumatorin me një gamë më të madhe prodhimesh.

“Krahas investimeve në ngritjen e tregjeve bujqësore sipas modeleve më të mira, së fundmi në Vaun e Dejës, në Farkë etj., po ndihmojmë fermerët të marrin pjesë në panaire lokale dhe ndërkombëtare, me qëllimin kryesor të promovimit të prodhimeve Made in Albania”, u shpreh ajo.

“Bujqësia shqiptare tashmë është gati të hapë dyert e saj për botën, me produkte cilësore dhe sipas standardeve më të mira”, vuri në dukje Krifca.

Ministrja shtoi se qasja e re në agroturizëm ka ngjallur kureshtje të madhe nga vizitorët e huaj, por edhe vendas, dhe kjo është bërë një pikë e rëndësishme për pasaportën e vendit tonë.

“Ushqimi, tradita, klima dhe biodiversiteti janë faktorët kryesorë për bujqësinë. Kemi një trashëgimi të të parëve tanë, dituria e tyre na ka mësuar si ta ruajmë edhe më shumë këtë sektor”, u shpreh Krifca.

“Vitin e fundit e mbyllëm me 500 milionë euro eksporte pasi kemi ndërtuar infrastrukturën, e cila ka ndërthurur përpjekjet individuale dhe të përbashkëta për fermerët”, përfundoi Krifca.

Kompanitë shqiptare në fokus të konferencës “Business 2030

Ambasada e Suedisë në Shqipëri dhe Kombet e Bashkuara organizojnë Konferencën “Business 2030”

Global 360

Epoka e post-së vërtetës, “faktet alternative” dhe Kina në lupën e medias

  Nga Dr. Marsela Musabelliu Psikologët përdorin termin “gaslight” (shqipëruar ndriçim/ndezje me gaz) për t’iu.

Diplovista

Djali kujton historinë e nënës që u shpëtua në Shqipëri gjatë Holokaustit

Zëri i Amerikës interviston djalin Juta Gerechter, Benjy Neumman dhe familjarët e Njazi dhe Lisa Lotte Pilkut

Gjeopolitika

Dialogu dhe kooperimi Francë & Europë me Kinën si alternativë për paqe!

Presidenti i Republikës Franceze, Emmanuel Macron, realizoi në Kinë një vizitë treditore

OPED

Mid’hat Frashëri, diplomat, albanalog dhe antropolog i spikatur

Fjala në përurimin e vëllimit të tetë të veprës së zgjedhur të Mid'hat Frashërit.

Profil

Jepini pasaportën kuqezi “shqiptares” Yuri Kim!

Një portet i “paautorizuar” i Ambasadores Amerikane në Shqipëri, Yuri Kim.

Masmedia

”The Sun”: Shqipëria vendi i ri i pushimeve verore në Evropë

Mesatarisht, kostoja e jetesës në Tiranë është rreth 61 për qind më e ulët se në Londër.