Gjeneralmajor William Hartman: SHBA-të mbështesin sigurinë kibernetike të Shqipërisë!

Komandanti i Forcës Kombëtare të Misionit Kibernetik të SHBA u takua me Koordinatorin Kombëtar për Sigurinë Kibernetike, Igli Tafa


Shtetet e Bashkuara të Amerikës do të vazhdojnë të mbështesin sigurinë kibernetike të Shqipërisë.

Këtë javë, gjeneralmajor William Hartman, komandant i Forcës Kombëtare të Misionit Kibernetik të SHBA, ishte në Tiranë për t’u takuar me Koordinatorin Kombëtar për Sigurinë Kibernetike, Igli Tafa dhe aktorë kryesorë të mbrojtjes kibernetike në qeverinë e Shqipërisë.

Hartman vizitoi Qendrën e të Dhënave të Policisë së Shtetit për të diskutuar fusha të mëtejshme bashkëpunimi.

“Shtetet e Bashkuara nuk do të hezitojnë t’u përgjigjen aktorëve kibernetikë keqdashës që kërcënojnë Shtetet e Bashkuara ose aleatët dhe partnerët tanë”, bëri të ditur sot Ambasada e SHBA në Tiranë.

POSTIMI I AMBASADËS SHBA

🇦🇱 Shtetet e Bashkuara vazhdojnë të mbështesin sigurinë kibernetike të Shqipërisë. Këtë javë, gjeneralmajor William Hartman, Komandant i Forcës Kombëtare të Misionit Kibernetik të SHBA, ishte në Tiranë për t’u takuar me Koordinatorin Kombëtar për Sigurinë Kibernetike Igli Tafa dhe aktorë kryesorë të mbrojtjes kibernetike në Qeverinë e Shqipërisë dhe ai vizitoi Qendrën e të Dhënave të Policisë së Shtetit Shqiptar për të diskutuar fusha të mëtejshme bashkëpunimi. Shtetet e Bashkuara nuk do të hezitojnë t’u përgjigjen aktorëve kibernetikë keqdashës që kërcënojnë Shtetet e Bashkuara ose aleatët dhe partnerët tanë.

🇺🇸 The United States continues to support Albania’s cybersecurity. This week, Major General William Hartman, Commander of the U.S. Cyber National Mission Force, was in Tirana to meet with National Cyber Coordinator Igli Tafa and key cyber stakeholders across the Government of Albania, and he visited the Albanian State Police Data Center to discuss further areas of cooperation. The United States will not hesitate to respond to malicious cyber actors that threaten the United States or our Allies and partners.

🇦🇱 Shtetet e Bashkuara vazhdojnë të mbështesin sigurinë kibernetike të Shqipërisë. Këtë javë, gjeneralmajor William…

Posted by U.S. Embassy-Tirana on Tuesday, March 21, 2023

Kompanitë shqiptare në fokus të konferencës “Business 2030

Ambasada e Suedisë në Shqipëri dhe Kombet e Bashkuara organizojnë Konferencën “Business 2030”

Global 360

Epoka e post-së vërtetës, “faktet alternative” dhe Kina në lupën e medias

  Nga Dr. Marsela Musabelliu Psikologët përdorin termin “gaslight” (shqipëruar ndriçim/ndezje me gaz) për t’iu.

Diplovista

Djali kujton historinë e nënës që u shpëtua në Shqipëri gjatë Holokaustit

Zëri i Amerikës interviston djalin Juta Gerechter, Benjy Neumman dhe familjarët e Njazi dhe Lisa Lotte Pilkut

Gjeopolitika

Dialogu dhe kooperimi Francë & Europë me Kinën si alternativë për paqe!

Presidenti i Republikës Franceze, Emmanuel Macron, realizoi në Kinë një vizitë treditore

OPED

Mid’hat Frashëri, diplomat, albanalog dhe antropolog i spikatur

Fjala në përurimin e vëllimit të tetë të veprës së zgjedhur të Mid'hat Frashërit.

Profil

Jepini pasaportën kuqezi “shqiptares” Yuri Kim!

Një portet i “paautorizuar” i Ambasadores Amerikane në Shqipëri, Yuri Kim.

Masmedia

”The Sun”: Shqipëria vendi i ri i pushimeve verore në Evropë

Mesatarisht, kostoja e jetesës në Tiranë është rreth 61 për qind më e ulët se në Londër.