Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave: Certifikata e vaksinimit në Shqipëri daton, më 14 mars 1912

Certifikata e vaksinimit të dokumentuar në Shqipëri daton 109 vite më parë. Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave publikon dokumentin që mdodhet në fondet e Arkivit Qendror Shtetëror. Është shkruar osmanisht dhe është lëshuar më 14 mars 1912.


Certifikata e vaksinimit të dokumentuar në Shqipëri daton 109 vite më parë. Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave publikon dokumentin që mdodhet në fondet e Arkivit Qendror Shtetëror. Është shkruar osmanisht dhe është lëshuar më 14 mars 1912.

Postimi i plotë DPA

Në Shupal të Tiranës vaksinohet një vajzë 4 vjeçare me dozën e parë të vaksinës.

Këtë na thotë kjo certifikatë vaksinimi e mbi 100 viteve më parë.

Certifikata, dokument në fondet e Arkivit Qendror Shtetëror, është shkruar osmanisht dhe është lëshuar më 14 mars 1912. Pranë kësaj certifikate shekullore, vendosim edhe një prej certifikatave dixhitale të lëshuar pak javë më parë nga Ministria e Shëndetësisë dhe e Mbrojtjes Sociale të Shqipërisë, përmes së cilës vërtetohet vaksinimi i plotë kundër Covid 19.

Teksa shifrat e infektimeve me Covid 19 po rriten në shkallë kombëtare, po ti, a do të vaksinohesh?

Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave…

Global 360

CNN zbulon prapaskenën e tërheqjes së Biden

Vendimi përfundimtar i Presidentit Joe Biden për t’u larguar nga gara u mor në 48 orët e fundit

Diplovista

Rakipi: Bisedimet Kosovë-Serbi të përqendrohen tek njohja, jo më në çështje teknike

Kryetari i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi thotë se ka ardhur koha për një qasje tjetër në dialogun mes…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave…