Forcimi i bashkëpunimit ekonomik dhe tregtar me leverdi të ndërsjellë Kinë – Europë dhe Kinë – Europë Qendrore e Lindore

Presidenti kinez Xi Jinping viziton vendet e Bashkimit Europian, për herë të parë në pesë vjet, me një mesazh të qartë Pekini ofron shumë mundësi ekonomike për vendet e Bashkimit Europian.

Akuzat ndaj Kinës për “mbikapacitetin” e makinave elektrike si justifikim për proteksionizmin tregtar

Me rritje të shpejtë dhe përmirësim të vazhdueshëm në strukturën e saj industriale, Kina ka bërë përparim të jashtëzakonshëm në industritë e reja të energjisë në vitet e fundit, si automjetet elektrike, produktet diellore, bateritë e litiumit, etj

Hetimet e BE mbi produktet e teknologjisë së pastër të ndërmarrjeve kineze si shprehje e proteksionizmi

Në vitin 2023, Komisioni Europian njoftoi vendimin se do të fillonte një hetim mbi automjetet elektrike të prodhuara në Kinë me dyshimin se përfitojnë nga subvencionet shtetërore.

Raporti i Punës së Qeverisë për vitin 2024 një program ambicioz për të ndërtuar një shtet socialist modern

Raporti i Punës së Qeverisë në sesionin e dytë të Kongresit të 14-të Kombëtar është mbajtur në Sallën e Madhe të Popullit në Pekin.

Ekonomia e Kinës në vitin 2024 – vazhdim i një rimëkëmbje dhe një zhvillimi më të lartë cilësor

Rritja ekonomike në vitin 2023 tregoi një rimëkëmbje më të madhe dhe një zhvillim me cilësi të lartë.

Modernizimi i zonave rurale dhe sektorit bujqësor prioritet për vitin 2024

Më 3 shkurt, Këshilli Shtetëror i Kinës ka shpallur “Dokumentin Qendror nr. 1” për vitin 2024. Ky është një dokument strategjik për modernizimin e zonave rurale dhe sektorin bujqësor të vendit

Modernizimi i sistemit financiar me karakteristikat kineze

Presidenti kinez Xi Jinping, në hapjen e sesionit studimor në Akademinë Kombëtare nënvizoi qëndrimin e përkushtuar të Kinës në rrugën e zhvillimit financiar me karakteristikat kineze

Kontributi i Kinës në Davos për rindërtimin e besimit, forcimin e bashkëpunimit dhe nxitjen e rimëkëmbjes ekonomike globale

Takimi Vjetor i Forumit Ekonomik Botëror po zhvillohet në Davos nga data 15 deri ne 19 janar 2024.

Konferenca e punës ekonomike vendos si objektivin e rritjes ekonomike në nivelin 5% për vitin 2024

Konferenca vjetore e Punës Ekonomike Qendrore, që u mbajt në Pekin nga data 11 deri në 12 Dhjetor, vendosi prioritetet ekonomike për vitin 2024.

Politikat ekonomike dhe sociale në periudhën 1978-2021, dhe objektivat për periudhën 2026-2035 të Kinës (4)

Plani i 14-të Pesëvjeçar 2021-2025 vlerësohet si një plan strategjik për gjysmën e dekadës së ardhshme dhe me objektiva afatgjata për vitin 2035.