Kinë, vendimet e rëndësishme do të merren në konferencën partiake për thellimin e reformës së vendit

PKK do të nisë plenumin e tretë të komitetit të 20-të qendror të saj më 15 korrik në Pekin.


Vendimet që kanë rëndësi jetike për reformën e Kinës priten të merren në një mbledhje partiake që mbahet në mesin e muajit tjetër.

Sipas njoftimit mediatik, partia në pushtet në Kinë, PKK do të nisë plenumin e tretë të komitetit të 20-të qendror të saj më 15 korrik në Pekin.

Plenumi, në të cilin do të shqyrtohen çështjet që lidhen me thellimin e mëtejshëm të reformës dhe avancimin e modernizimit kinez, do të zgjasë deri më 18 korrik.

Në një takim të Byrosë Politike të Komitetit Qendror të PKK-së që u mbyll të enjten në Pekin, anëtarët pjesëmarrës u njohën me opinionet e paraqitura brenda e jashtë Partisë për një draft mbi çështjet përkatëse. Siç mësohet, pas rishikimit, drafti do të dorëzohet për diskutim në plenum.

Siç mësohet, në draftin qartësohet se Kina do të përfundojë ndërtimin e një ekonomie tregu socialiste me standarde të larta para fundit të vitit 2035. Në të njëjtën kohë, do të realizohet deri në atë kohë modernizimi i sistemit dhe të kapacitetit qeverisës, si dhe të arrihet parimisht modernizimi i Kinës.

Vendimet që merren në plenumin e tretë të çdo komiteti qendror të PKK-së kanë rëndësi të mëdha për të drejtuar zhvillimin e vendit gjatë mandatit të këtij komiteti. Si për shembull, në plenumin e tretë të Komitetit të 11-të të PKK-së, në vitin 1978, u mor vendimi të praktikohej politika Reforma e hapje ndaj botës së jashtme.

Burimi: CRI.CN

Lexo më shumë nga

CNN: “Bond Tower” – rrokaqielli i frymëzuar nga baleti së shpejti në Tiranë

Bond Tower, do të jetë një ndërtesë banimi dhe hotel 50-katëshe, i projektuar nga kompania portugeze e arkitekturës OODA

Global 360

CNN zbulon prapaskenën e tërheqjes së Biden

Vendimi përfundimtar i Presidentit Joe Biden për t’u larguar nga gara u mor në 48 orët e fundit

Diplovista

Rakipi: Bisedimet Kosovë-Serbi të përqendrohen tek njohja, jo më në çështje teknike

Kryetari i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi thotë se ka ardhur koha për një qasje tjetër në dialogun mes…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

CNN: “Bond Tower” – rrokaqielli i frymëzuar nga baleti së shpejti në Tiranë

Bond Tower, do të jetë një ndërtesë banimi dhe hotel 50-katëshe, i projektuar nga kompania portugeze e arkitekturës OODA