Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë pret Ambasadorin e Republikës së Azerbajxhanit në Shqipëri

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë (KASH) priti në një takim mirësardhjeje Ambasadorin e ri rezident të Republikës së Azerbajxhanit në Shqipëri, Shkëlqesinë e Tij Zotin Anar Huseynov.


Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë (KASH) priti dje në një takim mirësardhjeje Ambasadorin e ri rezident të Republikës së Azerbajxhanit në Shqipëri, Shkëlqesinë e Tij Zotin Anar Huseynov.

KASH e uroi diplomatin e lartë Azer për fillimin e misionit si Ambasador rezident në vendin tonë, duke i uruar punë të mbarë dhe sa më shumë suksese në forcimin e mëtejshëm të bashkëpunimit midis dy vendeve.

Bashkëpunimi ekonomik dhe kulturor, projektet dhe investimet në gazifikimin e vendit nëpërmjet gazësjellsit TAP, si dhe investimet në turizëm e në fusha të tjera me interes reciprok, ishin disa nga temat e diskutimit me Ambasadorin Huseynov.

U theksua gjithashtu se heqja e vizave për shtetasit shqiptarë do të ishte një sinjal i mirë për marrëdhëniet midis dy vendeve tona dhe do t’i shërbente forcimit të bashkëpunimit në të gjtha fushat.

Shqipëria respekton sovranitetin dhe integritetin territorial të Azerbajxhanit dhe ndjek me vëmendje zhvillimet e fundit dhe përpjekjet e tij për të riintegruar territoret e rajonit të Nagorno-Karabak. Ne mbështesim zgjidhjet paqësore të çështjeve të mbetura pezull, si dhe respektimin e ligjeve ndërkombëtare.

Duke vlerësuar arritjet e Azerbajxhanit në të gjitha fushat, kërkuam që diplomacia azere të lëvizë me dashamirësi edhe ndaj shtetit të Kosovës, duke bërë hapa praktikë në njohjen e një realiteti tashmë të pakthyeshëm e që do t’i shërbente forcimit të paqes e stabilitetit në rajonin tonë.

Gjatë takimit u shkëmbyen mendime për çështje të rëndësishme të zhvillimeve ndërkombëtare dhe veçanërisht të situatës në Ukrainë, si rrjedhojë e agresionit rus, mundësisë së arritjes së paqes atje, etj.

Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave…

Global 360

CNN zbulon prapaskenën e tërheqjes së Biden

Vendimi përfundimtar i Presidentit Joe Biden për t’u larguar nga gara u mor në 48 orët e fundit

Diplovista

Rakipi: Bisedimet Kosovë-Serbi të përqendrohen tek njohja, jo më në çështje teknike

Kryetari i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi thotë se ka ardhur koha për një qasje tjetër në dialogun mes…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave…