“Albanian Open Day”, Ambasada organizon festë madhështore në Athinë

Në këtë aktivitet pati larmishmëri ngjyrash, shijesh dhe folklori nga të gjitha trevat shqiptare


Në vijim të kremtimeve të festave të Nëntorit, Ambasada e Shqipërisë në Athinë hapi dyert për të mirëpritur në një festë madhështore, qindra bashkëatdhetarë nga e gjithë Greqia. Kjo nismë u realizua falë bashkëpunimit të ngushtë të Ambasadës së RSH-së në Athinë, 15 shoqatave dhe OJQ-ve shqiptare dhe nën kujdesin e Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme – Republika e Shqipërisë.

Këtë aktivitet me larmishmëri ngjyrash, shijesh dhe folklori nga të gjitha trevat shqiptare, e nderuan me pjesëmarrjen e tyre, Zëvendës Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, znj. Artemis Malo, Udhëheqësi i Zyrës së Interesave të Kosovës në Athinë – Kosovo in Greece, z. Fitim Gllareva dhe Kryetari i Komunitetit Shqiptar në Greqi, z. Ermal Sulaj.

Mikpritësja e këtij aktiviteti, Ambasadorja e RSH-së në Greqi, znj. Luela Hajdaraga shprehu kënaqësinë për pjesëmarrjen e madhe dhe krenarinë për traditat tona të bukura, të cilat janë përfaqësuar denjësisht dhe ngritur lart nga bashkëatdhetarët tanë në Greqi.

POSTIMI I AMBASADËS

Në vijim të kremtimeve të Nëntorit Shqiptar, Ambasada e RSH-së në Athinë hapi dyert për të mirëpritur në një festë madhështore, qindra bashkëatdhetarë nga e gjithë Greqia. Kjo nismë u realizua falë bashkëpunimit të ngushtë të Ambasadës së RSH-së në Athinë, 15 shoqatave dhe OJQ-ve shqiptare dhe nën kujdesin e Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme – Republika e Shqipërisë.

Këtë aktivitet me larmishmëri ngjyrash, shijesh dhe folklori nga të gjitha trevat shqiptare, e nderuan me pjesëmarrjen e tyre, Zëvendës Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, znj. Artemis Malo, Udhëheqësi i Zyrës së Interesave të Kosovës në Athinë – Kosovo in Greece, z. Fitim Gllareva dhe Kryetari i Komunitetit Shqiptar në Greqi, z. Ermal Sulaj.

Zëvendës Ministrja për Diasporën në fjalën përshëndetëse vlerësoi përkushtimin e komunitetit shqiptar në Greqi në ruajtjen dhe promovimin e traditave shqiptare si shprehja më vokale e identitetit kombëtar. Duke i konsideruar bashkëatdhetarët si ambasadorët më të mirë të traditës dhe ura lidhëse midis vendeve, znj. Malo i drejtoi ftesë komunitetit shqiptar në Greqi, një prej komuniteteve më të mëdha në diasporë, të bëhen pjesë e Samitit të 3-të Diasporës, i cili do të zhvillohet në 📍 Tiranë, në datat 22-23 nëntor 2023.

Mikpritësja e këtij aktiviteti, Ambasadorja e RSH-së në Greqi, znj. Luela Hajdaraga shprehu kënaqësinë për pjesëmarrjen e madhe dhe krenarinë për traditat tona të bukura, të cilat janë përfaqësuar denjësisht dhe ngritur lart nga bashkëatdhetarët tanë në Greqi. Duke iu referuar mbështetjes dhe promovimit të diasporës shqiptare në Greqi si një nga prioritetet më të larta në detyrën e saj, Ambasadorja Hajdaraga theksoi se Shtëpia jonë e Përbashkët do të jetë gjithnjë e hapur për të promovuar vlerat më të mira kombëtare.

“Albanian Open Day”, një panair i mbushur me shumëllojshmëri aktivitetesh nga treva të ndryshme shqiptare, si gatime dhe pije tradicionale, këngë dhe valle, sfilata me veshje popullore, vepra artizanale të punuara me mjeshtëri nga artizanet duararta të komunitetit tonë, manifestoi katërcipërisht bukurinë e traditës sonë dhe dashurinë e njerëzve për të, duke e shndërruar në një ngjarje të madhe kulturore e artistike dhe në një festë emocionuese të familjes së madhe shqiptare.

𝑻𝒓𝒂𝒅𝒊𝒕𝒂 𝒔𝒉𝒒𝒊𝒑𝒕𝒂𝒓𝒆 𝒎𝒃𝒍𝒆𝒅𝒉 𝒃𝒂𝒔𝒉𝒌𝒆̈ 𝒒𝒊𝒏𝒅𝒓𝒂 𝒃𝒂𝒔𝒉𝒌𝒆̈𝒂𝒕𝒅𝒉𝒆𝒕𝒂𝒓𝒆̈ 𝒅𝒉𝒆 𝒕𝒆̈ 𝒉𝒖𝒂𝒋 𝒏𝒆̈ "𝑨𝒍𝒃𝒂𝒏𝒊𝒂𝒏 𝑶𝒑𝒆𝒏 𝑫𝒂𝒚" 🇦🇱

🇦🇱 Në vijim të…

Posted by Albanian Embassy in Greece – Ambasada Shqiptare në Greqi on Tuesday, November 7, 2023

Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.

Global 360

Greqia dhe Turqia nënshkruajnë deklaratën për marrëdhënie të mira fqinjësore

Kjo lëvizje vjen menjëherë pas vizitës shumë të ndjekur të presidentit turk Rexhep Tayip Erdogan në Athinë.

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.