Monica Merino: UNDP projekte të shumta në Shqipëri

Përfaqësuesja e Përhershme e UNDP-së në Shqipëri, Monica Merino, vizitoi bashkitë e Kavajës, Divjakës, Patosit dhe Sarandës


Përfaqësuesja e Përhershme e UNDP-së në Shqipëri, Monica Merino, gjatë një vizite 2 ditore në bashkitë e Kavajës, Divjakës, Patosit dhe Sarandës, theksoi angazhimin që UNDP ka në forcimin e partneriteteve dhe vijueshmërinë e punës në këto bashki.

POSTIMI I PLOTE

Përfaqësuesja e Përhershme e UNDP-së në Shqipëri, Monica Merino, gjatë një vizite 2 ditore në bashkitë e Kavajës, Divjakës, Patosit dhe Sarandës, theksoi angazhimin që UNDP ka në forcimin e partneriteteve dhe vijueshmërinë e punës në këto bashki.
? Znj. Merino në takimin me Kryetarin e Kavajës, diskutoi mbështetjen e UNDP-së në rindërtimin e shkollave përmes programit #EU4Schools, luftën e dhunës kundër grave, punën me organizatat e shoqërisë civile përmes projektit #ReLOaD, ofrimin e shërbimeve publike nëpërmjet sistemit të zyrës me një ndalesë, si edhe vlerësimin e gatishmërisë digjitale të qeverisjes vendore me projektin #STAR.
? Në Divjakë, znj. Merino u takua me Kryetarin e Bashkisë dhe diskutuan për projektet e UNDP-së në Divjakë, si: forcimi i ofrimit të shërbimeve publike përmes programit #STAR, krijimi i një qendre komunitare shumëfunksionale, sigurimi i shërbimeve sociale të integruara dhe mbështetja për menaxhimin e Divjakës.
? Gjatë vizitës në Patos, Monica Merino dhe kryetari i Bashkisë, diskutuan për punën e UNDP-së në këtë bashki, ndër të cilat janë:
?? krijimi i qendrës komunitare multifunksionale për fëmijë me aftësi të përmes projektit #AskushTëMosMbetetPas,
?? shërbimi publik i ofruar nëpërmjet sistemit të zyrës me një ndalesë përmes projektit #STAR,
?? bashkëpunimet me organizatat e shoqërisë civile përmes projektit #ReLoAD,
?? lufta kundër dhunës në familje,
?? menaxhimi i rrezikut nga fatkeqësitë natyrore.
? Ndalesa e fundit ishte Saranda, ku znj. Merino u takua me Kryetarin e ri të Sarandës për të diskutuar partneritetin me UNDP-në. Ofrimi i shërbimeve të kujdesit social për fëmijët me aftësi të kufizuara përmes #LNB dhe forcimi i partneriteteve me organizatat e shoqërisë civile përmes #ReLoAD janë 2 ndërhyrje shumë të rëndësishmë të UNDP-së në Sarandë.
Monica Merino gjatë qëndrimit në Sarandë, vizitoi Qendrën Komunitare, e cila ofron shërbime jetike për fëmijët me aftësi të kufizuara. Gjithashtu, znj. Merino vizitoi edhe një qendër për të moshuarit dhe familjet në nevojë.
Jemi shumë të lumtur për partneritetet tona dhe jemi të angazhuar të vijojmë me punën tonë, kudo në Shqipëri!

Përfaqësuesja e Përhershme e UNDP-së në Shqipëri, Monica Merino, gjatë një vizite 2 ditore në bashkitë e Kavajës,…

Posted by UNDP Albania on Thursday, July 13, 2023

“Daily Mail”: Mirë se vini në Rivierën Shqiptare – destinacioni i ri i pushimeve me plazhe të pacënuara

Joe Kessel shkruan në të përditshmen britanike “Daily Mail”.

Global 360

CNN zbulon prapaskenën e tërheqjes së Biden

Vendimi përfundimtar i Presidentit Joe Biden për t’u larguar nga gara u mor në 48 orët e fundit

Diplovista

Rakipi: Bisedimet Kosovë-Serbi të përqendrohen tek njohja, jo më në çështje teknike

Kryetari i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi thotë se ka ardhur koha për një qasje tjetër në dialogun mes…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

“Daily Mail”: Mirë se vini në Rivierën Shqiptare – destinacioni i ri i pushimeve me plazhe të pacënuara

Joe Kessel shkruan në të përditshmen britanike “Daily Mail”.