Diplomacia Ekonomike, organizohet Forumi i parë i Grave Shqiptare Sipërmarrëse në Greqi

Ambasadorja Luela Hajdaraga theksoi rëndësinë e rolit të grave sipërmarrëse në ekonominë e vendeve


Në kuadër të vitit të Diplomacisë Ekonomike, Ambasada e RSH-së në Athinë, nën kujdesin e veçantë të Ambasadores Luela Hajdaraga, realizoi me sukses Forumin e parë të Grave Shqiptare Sipërmarrëse në Greqi me temë “Gratë sipërmarrëse udhëheqin: Një ngjarje për të festuar dhe për të frymëzuar”,
me pjesëmarrjen e grave dhe vajzave të angazhuara në fushën e sipërmarrjes, drejtimit dhe aktivizmit shoqëror.

Në fjalën përshëndetëse Ambasadorja Hajdaraga theksoi rëndësinë e rolit të grave sipërmarrëse në ekonominë e vendeve, ndikimin pozitiv në klimën tregtare, krijimin e vendeve të punës, sjelljen e risive dhe ndryshimeve, duke përgëzuar të pranishmet për sukseset e arritura përtej të gjithë vështirësive të të bërit biznes në tregje jashtë atdheut. Ambasadorja Hajdaraga shprehu kënaqësinë e veçantë për organizimin e një eventi kushtuar pjesës më dinamike të komunitetit, me kontribut të lartë dhe aftësi të jashtëzakonshme në balancimin e roleve si në familje, drejtim ashtu dhe në shoqëri, duke fituar betejat mbi stereotipet dhe duke hapur rrugët e suksesit për brezat e ardhshëm.

Këtë aktivitet e nderuan me fjalën e tyre, të ardhura posaçërisht nga Shqipëria:

Valbona Begolli, themeluese dhe Nënkryetare e Dhomës Ekonomike të Gruas së Shqipërisë, drejtuese ekzekutive e ALB Group, grupit të bizneseve Albpastrim, Albacademy, Albsolution, me mbi 350 punonjës të kualifikuar.

Elisa Motro-Iljazi, Drejtore Ekzekutive e EMI-CC Coaching and Consulting, e mirënjohur në fushën e këshillimit dhe mentorimit mbi Burimet Njerëzore, Zhvillimit të Biznesit dhe Leadershipit, profesore e Tirana Business University dhe autore e librit të biznesit “Planifiko m’Elidën”.

Në panelin e diskutimeve ndanë përvojat dhe ekspertizën e tyre sipërmarrëset e suksesshme shqiptare në Greqi:

Miranda Kapetani, Nënkryetare e Bordit Drejtues të Komisionit Greko-Shqiptar të DHTP Athinë, anëtaret znj. Erisa Balliu dhe znj. Natasha Abazaj-Beda, si dhe znj. Pavlina Katiaj, doktorante pranë Fakultetit Ekonomik të Athinës.

Pjesëmarrëset në këtë Forum patën mundësinë e rrjetëzimit, diskutimit mbi mundësitë e zhvillimit dhe zgjerimit të mëtejshëm të bizneseve, partneriteteve të reja në vendin amë si dhe përmirësimit të aspekteve të ndryshme të drejtimit.

Aktiviteti u moderua nga znj. Joana Zhonga nga Seksioni i Çështjeve Ekonomike, Tregtare dhe Turizmit të Ambasadës së RSH-së në Athinë.

📍 New York College – Në kuadër të vitit të Diplomacisë Ekonomike, Ambasada e RSH-së në Athinë, nën kujdesin e veçantë të…

Posted by Albanian Embassy in Greece – Ambasada Shqiptare në Greqi on Tuesday, April 11, 2023

Kompanitë shqiptare në fokus të konferencës “Business 2030

Ambasada e Suedisë në Shqipëri dhe Kombet e Bashkuara organizojnë Konferencën “Business 2030”

Global 360

Epoka e post-së vërtetës, “faktet alternative” dhe Kina në lupën e medias

  Nga Dr. Marsela Musabelliu Psikologët përdorin termin “gaslight” (shqipëruar ndriçim/ndezje me gaz) për t’iu.

Diplovista

Djali kujton historinë e nënës që u shpëtua në Shqipëri gjatë Holokaustit

Zëri i Amerikës interviston djalin Juta Gerechter, Benjy Neumman dhe familjarët e Njazi dhe Lisa Lotte Pilkut

Gjeopolitika

Dialogu dhe kooperimi Francë & Europë me Kinën si alternativë për paqe!

Presidenti i Republikës Franceze, Emmanuel Macron, realizoi në Kinë një vizitë treditore

OPED

Mid’hat Frashëri, diplomat, albanalog dhe antropolog i spikatur

Fjala në përurimin e vëllimit të tetë të veprës së zgjedhur të Mid'hat Frashërit.

Profil

Jepini pasaportën kuqezi “shqiptares” Yuri Kim!

Një portet i “paautorizuar” i Ambasadores Amerikane në Shqipëri, Yuri Kim.

Masmedia

”The Sun”: Shqipëria vendi i ri i pushimeve verore në Evropë

Mesatarisht, kostoja e jetesës në Tiranë është rreth 61 për qind më e ulët se në Londër.