Kuvendi i Shqipërisë do të vazhdojë të kontribuojë për forcimin e dimensionit parlamentar të CEI

Delegacioni i Përhershëm i Kuvendit të Shqipërisë në CEI mori pjesë në “Takimin e 3-të të Konventës Parlamentare për Forcimin e Rolit të Dimensionit Parlamentar të Iniciativës së Evropës Qendrore”, në mbajtur Romë.


Delegacioni i Përhershëm i Kuvendit të Shqipërisë në CEI mori pjesë në “Takimin e 3-të të Konventës Parlamentare për Forcimin e Rolit të Dimensionit Parlamentar të Iniciativës së Evropës Qendrore”, në mbajtur Romë.

Në këtë takim delegacioni i Kuvendit përfaqësohej nga Etjen Xhafaj, kryetar dhe Albana Vokshi, anëtare.

Xhafaj në fjalën e tij theksoi se “parlamenti i Shqipërisë do të vazhdojë të kontribuojë për forcimin e dimensionit parlamentar të CEI për krijimin e institucioneve të reja pasi ishte kjo Nismë e cila në fillim të viteve 90 kur ishte e nevojshme për vendet e Evropës Lindore dhe të Evropës Jugore, të bashkëpunonin për ta bërë ekonominë e vendeve të tyre të funksiononte duke hapur tregje të reja”.

Ndërsa Vokshi u shpreh se “ne i miratojmë plotësisht rekomandimet e mbledhjeve të konventave. Shqipëria mbështet plotësisht integrimin e vendeve të Ballkanit Perëndimor, Moldavisë dhe Ukrainës. Në këtë drejtim, nemirëpresim vendimin e KE-së për hapjen e negociatave me Ukrainën dhe Moldavinë javën e kaluar”.

“Shqipëria mban qëndrim të palëkundur dhe të qëndrueshëm në mbështetjen e Ukrainës dhe popullit ukrainas. Dëshiroj t’i referohem edhe fjalës së Caiata, faleminderit për mesazhet e forta që na dërguat neve, por më së shumti vendimmarrësve të vendeve anëtare të BE-së, kështu që shikoni mundësitë për të hapur dyert për vendet tona që kanë vite dhe vite që presin të jenë pjesë e BE-së. Ne kërkojmë ndihmën e vendeve anëtare të CEI për anëtarësimin e shpejtë të Ballkanit Perëndimor në bazë të meritës”, tha Vokshi.

Lexo më shumë nga

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.

Global 360

Biden dënon dhunën politike, pas atentatit kundër Trump

Presidenti i SHBA Joe Biden ka dënuar dhunën politike pas një sulmi në mitingun e ish-presidentit Donald Trump.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.