Çela: Në 2023 u sekuestruan llogari bankare të 15 kompanive me vlerë 5.8 milionë euro

Prokurori i Përgjithshëm, Olsian Çela, raportoi për punën e prokurorisë që drejton në raport me prioritetet e vendosura nga BE.


Prokurori i Përgjithshëm, Olsian Çela, i pranishëm në mbledhjen e sotme të Këshillit Kombëtar për Integrimin Evropian, raportoi për punën e prokurorisë që drejton në raport me prioritetet e vendosura nga BE.

Në fjalën e tij, Çela tha se fokusi i prokurorisë ka qenë lufta kundër korrupsionit, pastrimi i parave dhe hetimi financiar.

Duke u ndalur te çështjet për korrupsionin, Cela tha se kanë pasur një koordinim dhe bashkëpunim me SPAK.

“32 çështje që lidhen me korrupsionin i janë dërguar SPAK-ut nga ana e prokurorive të juridiksionit të përgjithshëm. Një pjesë e mirë e çështjeve, 6 raste rezultatet vijnë nga metodat speciale të kërkimit. Gjatë vitit 2023 janë regjistruar 170 procedime me 123 të pandehur për korrupsion. Vihet re një trend pozitiv ku një pjesë e çështjeve që kanë të bëjmë me korrupsionin, janë nisur kryesisht nga prokurorët me 18 çështje të tilla”, deklaroi Kryeprokurori.

Çela tha se një punë e mirë është bërë edhe në sektorin e hetimit të pastrimit të parave duke shtuar se si rezultat i punës së prokurorisë që ai drejton, Shqipëria doli nga lista gri e pastrimit të parave në muajin tetor të vitit të kaluar.

“Rezulton se në 2023 janë regjistruar 156 procedime të reja sa i përket pastrimit të parave, 16 persona të dërguar për gjykim dhe 22 të dënuar për pastrim parash”- shtoi kryeprokurori i përgjithshëm i cili dha edhe 2 shembuj sa i takon hetimit financiar”, deklaroi ai.

Sa i përket hetimit financiar, Çela tha se “në vetëm 2 çështje që mund të jap si shembull, në një rast kemi sekuestrimin e e llogarive bankare të 15 shoqërive në një vlerë prej 5.8 milionë eurosh ndërkohë që në çështjen e dytë kemi sekuestrimin e llogarive bankare në 1.3 milionë eurove”.

Veliaj: Krenar teksa dëgjon historitë e guximshme të shqiptarëve të suksesshëm

Kryebashkiaku publikon foto nga përgatitjet për takimin e nesërm të kryeministrit Rama me sipërmarrësit shqiptarë të Lombardisë.

Global 360

Osmani në takim me Chulick: Çdo sukses i Kosovës mban edhe vulën e SHBA

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani ka pritur në takim Nicole Chulick, zëvendësndihmëssekretaren e Departamentit të Shtetit nga Byroja…

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shkolla e shkrimtarit

Shkrimtari nuk bëhet nga shkolla, shkrimtari lind.

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Veliaj: Krenar teksa dëgjon historitë e guximshme të shqiptarëve të suksesshëm

Kryebashkiaku publikon foto nga përgatitjet për takimin e nesërm të kryeministrit Rama me sipërmarrësit shqiptarë të Lombardisë.