Shqipëria dhe Mali i Zi rinovojnë marrëveshjen e aktiviteteve shkencore të përbashkëta

Marrëveshja u nënshkrua mes kryetarit të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, Skënder Gjinushi si dhe kreu i Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Malit të Zi, Dragan K. Vukčević.


Shqipëria dhe Mali i Zi rinovuan sot marrëveshjen e bashkëpunimit dhe protokollin e aktiviteteve shkencore të përbashkëta (2024-2025).

Marrëveshja u nënshkrua mes kryetarit të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, Skënder Gjinushi si dhe kreu i Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Malit të Zi, Dragan K. Vukčević.

Akad. Skënder Gjinushi theksoi se rinovimi i marrëveshjes dhe i protokollit të aktiviteteve të përbashkëta që po firmoset sot për bashkëpunimin e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë me Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Malit të Zi ka si qëllim bashkëpunimin në të gjitha fushat.

Marrëveshja ka si qëllim që të vazhdojë të zhvillohet tradita e bashkëpunimit të frytshëm kërkimor-shkencor mes dy akademive pas bisedimeve dhe shkëmbimit tё mendimeve pёr zhvillimin e mëtejshëm tё marrëdhënieve ndërinstitucionale e përforcuar dhe nga protokolli i aktiviteteve të përbashkëta.

Akad. Gjinushi vuri në dukje se për përforcimin e këtij bashkëpunimi , do të mbahet parasysh rëndësia e ndërmarrjes së nismave të përbashkëta shkencore nga të dyja palët, e shkëmbimit të kërkuesve, përvojave dhe informacionit shkencor, mbështetur në marrëveshjen-kuadër të nënshkruar ndërmjet dy akademive.

Akad. Dragan K. Vukčević tha se këtë marrëveshje e sheh si një urë bashkëpunimi mes dy akademive që të investohet mes dy shteteve në ato projekte që i shërbejnë bashkëpunimit rajonal dhe më gjerë në kuadër të zgjerimit të këtij bashkëpunimi me vendet e Bashkimit Europian.

Hasani: Shqipëria në KDNJ, për një botë ku çdo njeri të jetojë me dinjitet dhe respekt

Shqipëria theksoi prioritetet e saj në Segmentin e Nivelit të Lartë të KDNJ, që po mbahet në Gjenevë.

Global 360

Agjencia e Statistikave, SHBA partneri kryesor për eksportet e Kosovës

Në janar të këtij viti, vlera e mallrave të eksportuara me vendet e botës arritën në 20.1 milionë euro, ose…

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

“Mes frikës dhe frymëzimit”, Maks Velo në studion time!

"Maksi qeshi, duke më thënë: Po të rrëfej diçka që s’ia kam thënë askujt më parë..."

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Hasani: Shqipëria në KDNJ, për një botë ku çdo njeri të jetojë me dinjitet dhe respekt

Shqipëria theksoi prioritetet e saj në Segmentin e Nivelit të Lartë të KDNJ, që po mbahet në Gjenevë.