Bajronizmi si një fenomen Trans-kulturor në botën frënge

Pjesë nga kumtesa e mbajtur në Konferencën Ndërkombëtare “Bajroni dhe bajronizmi”, në Akademinë e Shkencave.

Kadareja, busull e përcaktimit evropian të Shqipërisë

Akademia e Shkencave të Shqipërisë organizoi një ceremoni solemne në nderim të Ismail Kadaresë.

Akademia e Shkencave, tryezë shkencore për princ Vidin

Akademia e Shkencave përkujtoi rolin e princit Wilhelm von Wied, në një tryezë shkencore në sallën “Aleks Buda”.

Dita e Autorëve Europianë – The Day of European Authors

Shkrimtari dhe studiuesi i letërsisë dr. Arian Leka paraqiti sot librin “Hartë memece për të mbyturit” në gjimnazin Sami Frashëri

Vargu i kënduar i Eposit në librin “Një këngë kreshnikësh shqiptarë” e Red Radosë

Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Qendra e Studimit të arteve pranë saj, organizoi një kumtesë

Kadare dhe Muzika!

“MUSIC GUIDE” (Udhërrëfyes muzikor) nga vepra letrare e Ismail Kadaresë

Akademik Skënder Gjinushi zgjidhet Kryetar i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë

Kandidaturës së akademik Skënder Gjinushit për funksionin e Kryetarit të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, iu dhanë 51 vota pro dhe 2 vota kundër

Shqipëria dhe Mali i Zi rinovojnë marrëveshjen e aktiviteteve shkencore të përbashkëta

Marrëveshja u nënshkrua mes kryetarit të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, Skënder Gjinushi si dhe kreu i Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Malit të Zi, Dragan K. Vukčević.

“Nga “Shteti i Àrbërit” tek Arbëria në shekujt e humanizmit europian”

Fjalë përshëndetjeje e Kryetarit te Akademise se Shkencave te Shqiperise, akad. Skënder Gjinushi, në konferencën “Nga “Shteti i Àrbërit” tek Arbëria në shekujt e humanizmit europian”.

Akad. Skënder Gjinushi: Vepra e Jakov Xoxës ka një rëndësi historike!

Akademia e Shkencave organizoi një konferencë në përkujtim të 100-vjetorit të lindjes së shkrimtarit dhe studiuesit Jakov Xoxa