Shqipëria del nga lista e vendeve në monitorim nga KiE, Koreshi: Vlerësim, që reflekton në rrugën drejt BE

Shqipëria nuk është më pjesë e vendeve nën monitorim nga Këshilli i Evropës. Ky është vendimi i marrë sot nga Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës.


Shqipëria nuk është më pjesë e vendeve nën monitorim nga Këshilli i Evropës. Ky është vendimi i marrë sot nga Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës.

Dastid Koreshi, ambasador i Shqipërisë në KiE, në një intervistë televizive tha se ky vendim lidhet me dy faktorë të rëndësishëm.

“Kjo do të thotë pas 29 vitesh që KiE ka vendosur që të vlerësojë Shqipërinë në raport për dy indikatorë të rëndësishëm. I pari, ka qenë reforma në drejtësi. E dyta, dalja e Shqipërisë në tetor 2023 nga monitorimi i intensiv Moneyval, një luftë e pastër dhe e vazhdueshme kundër korrupsionit. E kam ndjekur këtë proces nga afër, 19 rekomandime të vështira për t’u marrë nga Shqipëria që nuk kanë të dukshme për syrin e qytetarit por të dukshme për syrin e administratës dhe që kanë bërë Shqipërinë të vetmen që ka plotësuar të 19 kriteret vlerësim dhe inkurajim për të vazhduar më tej.”, tha ai.

Ambasadori Koreshi u shpreh se ccdo vlerësim që bëhet nga KiE, reflekton në ecurinë e Shqipërisë në rrugën e integrimit në BE.

“Janë të lidhura së bashku, KiE ka një rëndësi më të madhe për Ballkanin Perëndimor se BE. rreth 70 përqind të gjetjeve të KiE pasqyrohen në raportion e Komisionit Evropiën dhe do të thotë se duhet të jemi të angazhuar. indirekt cdo vlerësim i KiE reflektohet edhe në rrugëtimin në BE.”

Asambleja parlamentare e Këshillit të Evropës ka votuar me 52 vota pro daljes së vendit tonë nga lista e monitorimit e këtij organizmi të rëndësishëm. (Marrë nga ATSH)

Lexo më shumë nga

28 Maji, Dita Botërore e Lojërave

Dita Botërore e Lojërave, e sponsorizuar nga Shoqata Ndërkombëtare e Bibliotekave të Lodrave (ITLA), mbahet më 28 maj.

Global 360

Osmani në takim me Chulick: Çdo sukses i Kosovës mban edhe vulën e SHBA

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani ka pritur në takim Nicole Chulick, zëvendësndihmëssekretaren e Departamentit të Shtetit nga Byroja…

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shkolla e shkrimtarit

Shkrimtari nuk bëhet nga shkolla, shkrimtari lind.

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

28 Maji, Dita Botërore e Lojërave

Dita Botërore e Lojërave, e sponsorizuar nga Shoqata Ndërkombëtare e Bibliotekave të Lodrave (ITLA), mbahet më 28 maj.