Gonxhja: Politika gjithëpërfshirëse dhe mbështetje financiare për artin pamor

Ministri i Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit, Blendi Gonxhja: Jemi në mbështetje të komunitetit të artistëve


Ministri i Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit, Blendi Gonxhja u shpreh sot në mbështetje të komunitetit të artistëve përmes politikave më gjithëpërfshirëse për artin pamor.

“Ndryshimet vijnë nga hulumtimet dhe analizat e guximshme”, u shpreh Gonxhja duke iu referuar studimit mbi mekanizmat e mbështetjes financiare për artin pamor në Shqipëri, hartuar nga Çelik Rruplli dhe Pavjo Gjini, mbështetur nga ArtNexus – United Nations Association Albania (UNAA).

Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit ishte e ftuar në këtë prezantim për t’u njohur më nga afër me problematikat dhe sfidat që ndeshin artistët pamor në vendin tonë.

Pjesë e takimit ishin artistë e përfaqësues organizatash, të cilët ngritën pyetje dhe adresuan çështje konkrete dhe me vend mbi temën.

Gonxhja theksoi se ndër idetë që u ngritën në diskutim ishin zbatimi i rekomandimeve të studimit për të nxitur e mbështetur komunitetin e artistëve përmes politikave më gjithëpërfshirëse.

“Skemat e financimit më transparent e më të qëndrueshëm në kohë, domosdoshmëria e ndërtimit të një dialogu të vazhdueshëm mes institucioneve publike dhe komunitetit artistik në Shqipëri ishin po ashtu në fokus të takimit”, tha Gonxhja.

Ministri theksoi se hapja e rrethit të diskutimeve, përfshirja e komunitetit dhe nxitja e propozimeve të unifikuara nga ekspertë të fushës, është shembull i fuqishëm i bashkëpunimit që mund të sjellë ndryshime pozitive e të prekshme në vazhdim.

“MEKI do t’i konsiderojë me shumë vëmendje studimin dhe rekomandimet në fjalë”, garantoi ministri.

Ndryshimet vijnë nga hulumtimet dhe analizat e guximshme! Në kuadër të një studimi të hartuar mbi mekanizmat e…

Posted by Blendi Gonxhja on Saturday, March 30, 2024

Lexo më shumë nga

Lufta, te pragu?

Izraeli dhe Irani, në një rajon të nxehtë sic është Lindja e Mesme kanë njohur së bashku raporte komplekse me…

Global 360

Izraeli kërkon mbledhjen e Këshillit të Sigurimit pas sulmit të Iranit

Izraeli ka kërkuar që Këshilli i Sigurimit i OKB-së të mbajë një mbledhje urgjente sot për të dënuar sulmin e…

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lufta, te pragu?

Izraeli dhe Irani, në një rajon të nxehtë sic është Lindja e Mesme kanë njohur së bashku raporte komplekse me…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Lufta, te pragu?

Izraeli dhe Irani, në një rajon të nxehtë sic është Lindja e Mesme kanë njohur së bashku raporte komplekse me…