Zgjerimi i tregut, AIDA mbështetje kompanive daneze

Drejtoresha ekzekutive Laura Plaku (Saro), zhvilloi një takim me kryetarin e Këshillit të Tregtisë së Danimarkës për Kroacinë, Shqipërinë dhe Kosovën, Zarko Masanovic.


Drejtoresha ekzekutive e Agjencisë për Zhvillimin e Investimeve të Huaja (AIDA), Laura Plaku (Saro), zhvilloi një takim kortezie me kryetarin e Këshillit të Tregtisë së Danimarkës për Kroacinë, Shqipërinë dhe Kosovën, Zarko Masanovic.

Gjatë takimit u diskutua mbi prezencën e kompanive daneze në vendin tonë si dhe sektorët që ata operojnë.

Po ashtu gjatë këtij takimi u diskutua mbi forcimin e mëtejshëm të marrëdhënieve dhe bashkëpunimit në mbështetje të kompanive daneze që dëshirojnë të zgjerohen dhe gjejnë partnerë tregtarë në tregun shqiptar.

Pesha specifike e eksporteve shqiptare drejt Danimarkës gjatë vitit 2023 shënoi rritje me 0.2 %. Në total eksportet drejt Danimarkës në sasi llogariten 418 tonë, ndërsa në vlerë 688 milionë lekë.

(ATSH(

Restaurohet Muzeu Etnografik i Krujës, Gonxhja: Trashëgimia kulturore mbështetje për ekonominë

Muzeu Etnografik i Krujës, i financuar nga Bashkimi Evropian, përmes programit EU4Culture, hapi dyert e tij për publikun.

Global 360

CNN zbulon prapaskenën e tërheqjes së Biden

Vendimi përfundimtar i Presidentit Joe Biden për t’u larguar nga gara u mor në 48 orët e fundit

Diplovista

Rakipi: Bisedimet Kosovë-Serbi të përqendrohen tek njohja, jo më në çështje teknike

Kryetari i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi thotë se ka ardhur koha për një qasje tjetër në dialogun mes…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Restaurohet Muzeu Etnografik i Krujës, Gonxhja: Trashëgimia kulturore mbështetje për ekonominë

Muzeu Etnografik i Krujës, i financuar nga Bashkimi Evropian, përmes programit EU4Culture, hapi dyert e tij për publikun.