Zgjerim i fushave të bashkëpunimit mes Korçës dhe Chambery në Francë

Në bashkinë e Korçës u zhvillua sot takimi i radhës mes grupeve të punës, për hartimin e programit të bashkëpunimit mes Korçës dhe bashkisë së Chambery në Francë.


Në bashkinë e Korçës u zhvillua sot takimi i radhës mes grupeve të punës, për hartimin e programit të bashkëpunimit mes Korçës dhe bashkisë së Chambery në Francë.

Përfaqësues të artit dhe kulturës, arsimit parauniversitar dhe universitar kanë propozuar ide konkrete dhe efektive sipas nevojave në këto fusha.

Ndërkohë që programet e përbashkëta synojnë shkëmbimin e eksperiencave më të mira mes dy vendeve Shqipëri – Francë, edhe në fushën ekonomike dhe hapësirave të reja për biznesin.

Korça njihet për lidhjet e saj të kahershme me Francën. Vitin e kaluar bashkia Korçë dhe ajo e Chambéry në Francë, nënshkruan marrëveshjen që i hap rrugën zbatimit të projekteve të përbashkëta konkrete në fushat e turizmit, bujqësisë, kulturës dhe arsimit.

Program i cili po detajohet në vijim me takimet e grupeve të punës me ekspertët përkatës të fushave respektive nga të dy vendet.

(Marrë nga ATSH)

Shqipëria dhe Gjermania, marrëveshje për menaxhimin e rreziqeve nga ndryshimet klimatike

Ministrja e Turizmit dhe Mjedisit, Mirela Kumbaro dhe ambasadori Karl Bergner nënshkruan marrëveshjen “ALBAdapt”

Global 360

Biden dënon dhunën politike, pas atentatit kundër Trump

Presidenti i SHBA Joe Biden ka dënuar dhunën politike pas një sulmi në mitingun e ish-presidentit Donald Trump.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Shqipëria dhe Gjermania, marrëveshje për menaxhimin e rreziqeve nga ndryshimet klimatike

Ministrja e Turizmit dhe Mjedisit, Mirela Kumbaro dhe ambasadori Karl Bergner nënshkruan marrëveshjen “ALBAdapt”