Magjia e një Ekspozite

Refleksione mbi Ekspozitën “Faksimile” të Helidon Halitit, e hapur në Galerinë FAB.


Nga Arnilda Kyçyku, piktore

Kjo ekspozitë është një rrëfim mbresëlënës për mua, një shembull i rrallë se si arti mund të krijojë një lidhje të fuqishme mes brezave, arteve dhe shpërndajë emocionin më të thellë në vepra të mrekullueshme.

Në ekspozitën “Faksimile” të artistit, profesorit tim, të njeriut të mirë Helidon Haliti, pikturat ekspozoheshin në galeri me një bukuri të pazakonshme, duke u shfaqur me ngjyra të thella dhe intensitet vizual që te frymëzonin.

Secila prej tyre bënte një deklaratë të fortë dhe të ndjeshme, duke përshkruar një histori të vërtetë emocionale nëpërmjet formave dhe ngjyrave.

Fillonin me nudo të femrave dhe atyre të kafshëve, që ishin të ndërthurura në mënyrë të magjishme me elemente të tjera.

Sfondet dinamike dhe me ngjyra të ndryshme shtonin një element të fuqishëm në secilën pikturë.

Ato shpërndaheshin në për të krijuar ndjesinë e lëvizjes dhe energjisë, duke forcuar ndjenjën e frymëzimit dhe emocionit në këto krijime të mahnitshme.

Piktura që frymëzoheshin nga poezi, dhe tek i shihja, poezite ndjeheshin; i linin vizitorët të zhyteshin tërësisht në botën e artit dhe të ndjenin thellësinë e lidhjes midis piktorit dhe poetit (babait te tij).

Më pëlqeu shumë!

Lexo më shumë nga

Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave…

Global 360

CNN zbulon prapaskenën e tërheqjes së Biden

Vendimi përfundimtar i Presidentit Joe Biden për t’u larguar nga gara u mor në 48 orët e fundit

Diplovista

Rakipi: Bisedimet Kosovë-Serbi të përqendrohen tek njohja, jo më në çështje teknike

Kryetari i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi thotë se ka ardhur koha për një qasje tjetër në dialogun mes…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave…