Presidenti Begaj i dhuron Papa Franceskut kishën e Rubikut të pikturuar nga Helidon Haliti

Presidenti Bajram Begaj u prit sot në një audiencë të veçantë në Selinë e Shenjtë në Vatikan nga Papa Françesku.

Tupja rrëfehet “Mes dy botëve”: Shqipja rrezikon zhdukjen si latinishja dhe greqishtja e lashtë

I ftuar në “Mes dy botëve” të Helidon Halitit në RTSH, Edmond Tupja jep alarmin e zhdukjes së gjuhës sonë si pasojë e globalizimit.

Bojken Lako “rrëfen mëkatet” tek Helidon Haliti

I lirë, kontrovers, atipik dhe gjithmonë “brenda në kohë“

Edona Bilali: Është momenti i duhur për Muzeun e Artit “Ismail Lulani” në Shkodër

Deputetja socialiste e Shkodrës ishte e ftuara e radhës në emisionin “Mes dy botëve” të piktorit Helidon Haliti.

Nirvana mes dy botëve, poezive të Faslliut dhe pikturave të Helidonit

Nirvana Haliti është bashkëshortja e poetit të ndjerë, Faslli Haliti dhe nëna e piktorit të famshëm Helidon Haliti.

“Udhët V”, 19 pedagogë të Fakultetit të Arteve të Bukura ekspozojnë në Galerinë FAB

Kjo është pjesa e dytë e edicionit të 5-të të kësaj ekspozite. E hapur deri, më 20 janar 2024.

Helidon Haliti vlerësohet në “Qindag International Watercolor Festival”

“Mjeshtri i Madh” u përfaqësua me një punim të bukur akuareli të titulluar “Pas shiut”.

Faslli Haliti – poeti, piktori dhe mësuesi i artë!

Më 5 dhjetor 1935, lindi Faslli Haliti. “Qytetar nderi” i Lushnjës dhe Fierit. Bartës i Urdhërit “Naim Frashëri” i Artë.

“Shqipëria” e Helidon Halitit

“Mjeshtri i Madh” i dhuron 50 vepra në akuarel Presidencës. Presidenti Begaj: Helidoni, një ambasador arti!

Ferma e kafshëve!

Bishat e Anglisë, bishat e Irlandës, kafshët e çdo vendi dhe klime, dëgjoni mirë dhe përhapni lajmet e mia për kohën e ardhshme të artë.