Mes katër rrugëve

“Mes katër rrugicave hesht në mëngjes…”Nga Dritëro Agolli

Mes katër rrugëve

Mes katër rrugicave hesht në mëngjes.
Të shkoj nga e majta, të ngas nga e djathta?
A ndofta më mirë të pres
Ashtu si heroi në përrallat e lashta.
Jam lodhur.

Më duhet patjetër të gjej një njeri
Këtu në gurore ku rrahën çekiçët,
Të nisem në gjurmët e tij,
Mbështetje ta kem, mos më bjerë të fikët.
Jam lodhur.

Ai e di mirë se ç’rrugë të mbaj,
Veç dua të vijë e pas tij të mbështetem.
Në vend kur të arrijmë pastaj,
Të kthehet nga erdhi, të mbetem i vetëm.
Jam lodhur.

26 gusht 1998

(Libri “Prit edhe pak“)

(Marrë nga faqja në Facebook e Elona Agolli)

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.

Global 360

SHBA, të burgosurit diplomohen në universitetet më të mira

Marrja e diplomës u mundëson të burgosurve të integrohen më lehtë në shoqëri pas kryerjes së dënimit

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.