Dritëroi bën dritë edhe me mungesën e tij fizike…

Ky BURRË i ndritur i Kombit tonë, është NJERIU që ka ndikuar fuqishëm në ndjesitë dhe shijet e mija estetike

Thënie mbi jetën nga Dritëro…

“Jeta është një libër që nuk mësohet përmendësh”

Mes katër rrugëve

“Mes katër rrugicave hesht në mëngjes…”

Nën shenjën e djallit, sot tre datëlindje poetësh!

Migjeni, Pano Taçi, Dritëro Agolli

Babi sot ka datën e lindjes! Është më shumë se mall… është më e thellë se dashuri…

“Nderi i Kombit”, Dritëro Agolli lindi më 13 tetor 1931, në Menkulas të Devollit.

Mbi të gjitha, Dritëro Agolli ishte NJERI…

Ti Ilir, do të recitosh vjershën “Përralla e Kecërve”, të poetit Dritëro Agollit…! Hë, si thua…!?

Zhuliana Jorganxhi, të banosh në mirënjohjen e njeriut…!

(Përsiatje mbi personalitetin artistik të poetes së mirënjohur të teksteve të këngës në RTSH, ZHULIANA JORGANXHI)

Të jetosh edhe përtej vdekjes!

(Përsiatje mbi librin e ri me kujtime: “Ky është Dritëroi im”)