I thyej ditët, si kokrra lajthie…

Një e krimbur, një e plotë, një e shëndetshme, një e hidhur!

Në kutitë e vogla paketova lotët dhe puthjet…

Në kutitë e mëdha, paketova zënkat, pajtimet, dritëhijet, gjithshka që mbeti brenda mureve…

“Lulet e bardha”

“Bardhësia e bërë si vello të paska përqafuar fort, Të bardhë si bluza e mjekut që veshe që në rini”

Atë Ali Tomori dhe Bektashizmi në Tepelenë!

Botimi në tre vëllime është punë e përkushtuar e studiuesit, kërkuesit dhe e botuesit Mehmet Gëzhilli.

“Folklori Kristian”

Një enciklopedi për onomastikën e krishterë. Folklori tregon thesarin e traditave të një populli.

Dashunia e bukur, n’krah zogjsh don me fjetë…

Poetja kosovare me banim në Zvicër, Drita Ademi-Beqiri, është autore e pesë vëllimeve poetike.

“Të kapërcesh vetëveten”- Një ditar që frymëzon

Ditari rrëfimtar “Të kapërcesh vetëveten”, i autorit Shpresim Kasaj.

Reçak, plis i ngopun me gjak

(Poezi kushtuar 25-vjetorit të masakrës së Reçakut)

“Hijet e qytetit kubik”

Poezi nga vëllimi poetik “Moderniteti i ajrit” i Marash Mirashit

Njësi matëse!

“Një gllënjkë puthje, sa për të shuar etjen!”