Politika fokusohet në sektorë të rëndësishëm strategjikë që ndihmojnë në zhvillimin e forcave të reja prodhuese cilësore

Lëvizja e fundit e Kinës për të thelluar reformën strukturore ekonomike është një përpjekje për të kultivuar forca të reja prodhuese cilësore dhe për të nxitur zhvillim me cilësi të lartë në afat të gjatë.


Lëvizja e fundit e Kinës për të thelluar reformën strukturore ekonomike është një përpjekje për të kultivuar forca të reja prodhuese cilësore dhe për të nxitur zhvillim me cilësi të lartë në afat të gjatë, duke ofruar mundësi rritjeje të rritjes për palët e interesuara brenda dhe jashtë vendit, thanë ekspertët dhe sipërmarrësit. Ata thanë se përpjekjet pro-reformave të Kinës do të përqendrohen kryesisht në fusha kyçe, duke përfshirë inovacionin teknologjik dhe përmirësimin industrial, të cilat do të ndihmojnë në zgjidhjen e problemeve ekonomike, do të krijojnë shtytës të rinj rritjeje dhe do të injektojnë një shtysë të fortë në ekonominë e dytë më të madhe në botë. Komentet e tyre erdhën pasi Presidenti Xi Jinping tha në fund të majit se reforma duhet të burojë nga nevojat reale dhe të adresojë çështjet më urgjente për të përmirësuar ekonominë socialiste të tregut, me presidentin që bëri thirrje për përpjekje për të thelluar inovacionin teorik dhe për të promovuar inovacionin institucional gjatë procesit të zgjidhjes. probleme praktike.

foto nga CFP

“Thellimi i reformës, veçanërisht reforma institucionale, do të ndihmojë në heqjen e pengesave dhe vështirësive që pengojnë zhvillimin e forcave të reja prodhuese cilësore dhe do të promovojë shpërndarjen optimale dhe rrjedhën e lirë të faktorëve të prodhimit duke përfshirë kapitalin, teknologjinë dhe punën,” tha Liu Quanhong, drejtor i industrisë dhe industrisë. instituti i kërkimit të ekonomisë teknologjike i Akademisë Kineze të Kërkimeve Makroekonomike. Liu Dian, një studiues në Institutin Kinez të Universitetit Fudan, tha se ekonomia e Kinës aktualisht po përballet me kërkesën ende të dobët, duke nxitur thirrje për reforma të mëtejshme strukturore ekonomike. “Imperativi i një reforme të tillë qëndron në ndezjen e dinamikave të brendshme përmes inovacionit institucional, thyerjes së barrierave për qarkullimin ekonomik dhe rivendosjes së besimit në treg.” Ai vuri në dukje se Kina po përballet me pengesa në rrugën e saj drejt zhvillimit me cilësi të lartë, si përparimi i ngadaltë në përmirësimin industrial dhe mbikapaciteti në disa sektorë, së bashku me furnizimin e pamjaftueshëm të nivelit të lartë.

“Vitaliteti i tregut pengohet nga vështirësitë e financimit me të cilat përballen ndërmarrjet e vogla dhe të mesme të shoqëruara me kosto të larta operacionale,” tha ai. “Ekziston një nevojë urgjente për të rritur aftësitë e inovacionit dhe për të përmirësuar procesin e transferimit të teknologjisë, mes një mjedisi kompleks të jashtëm që ndikon në qarkullimin e brendshëm dhe sigurinë e zinxhirit industrial.” Në një artikull të botuar së fundi në Qiushi Journal, revista kryesore e Komitetit Qendror të Partisë Komuniste të Kinës, Komisioni Kombëtar i Zhvillimit dhe Reformës tha se vendi do të përshpejtojë procesin e thellimit të reformës së strukturës ekonomike dhe do të ndërtojë një treg socialist të nivelit të lartë. sistemi i ekonomisë. Fokusi kryesor do të jetë në fusha duke përfshirë ndërtimin e një sistemi tregu me standarde të larta, heqjen e pengesave dhe vështirësive në zhvillimin e forcave të reja prodhuese cilësore dhe ndërtimin e një sistemi të hapur ekonomik të nivelit më të lartë. “Kina po garon për të krijuar një mjedis të favorshëm institucional për të ushqyer forca të reja prodhuese cilësore, gjë që është e favorshme për avancimin e modernizimit kinez,” tha Liu, nga Instituti i Kinës i Universitetit Fudan.

Sipas një takimi të Byrosë Politike të Komitetit Qendror të CPC të mbajtur në fund të prillit, seanca e tretë plenare e Komitetit Qendror të 20-të të CPC që do të mbahet në Pekin në korrik do të fokusohet në thellimin e mëtejshëm të reformës dhe promovimin e modernizimit të Kinës mes sfidave në në shtëpi dhe kompleksitet jashtë vendit. Robin Xing, kryeekonomisti i Kinës në Morgan Stanley, tha: “Ne besojmë se fokusi i politikës do të mbetet në rritjen e inovacionit të teknologjisë dhe vetë-mjaftueshmërisë së zinxhirit të furnizimit në drejtim të një shtytjeje për reformën ekonomike dhe një fokus të bashkërenduar në sektorët kryesorë strategjikë.” Wang Peng, një studiues në Akademinë e Shkencave Sociale të Pekinit, tha se qeveria do të prezantojë më shumë masa politike për të mbështetur zhvillimin e forcave të reja prodhuese cilësore, duke përfshirë subvencionet financiare, stimujt tatimorë dhe masat e synuara për të optimizuar mjedisin e biznesit.

Duke theksuar se koncepti i forcave prodhuese të cilësisë së re është plotësisht në përputhje me strategjinë e rritjes së kompanisë së tij, Ye Weiguo, shefi operativ i Gyre Pharmaceuticals, një prodhues me bazë në Pekin i barnave për fibrozën e organeve, tha se kompania do të vazhdojë të investojë në ilaçe të reja zhvillimin dhe përdorimin e vazhdueshëm të teknologjive dhe materialeve të reja në zhvillim për të nxitur rritjen e saj. Gyre Pharmaceuticals, me dy fabrika në Pekin dhe Cangzhou, provincën Hebei, investoi 104 milionë juanë (14.4 milionë dollarë) në aktivitetet e kërkimit dhe zhvillimit në vitin 2023, duke përbërë 13 për qind të të ardhurave të saj vjetore nga shitjet. Xu Linxiao, president i Changzhou Hongbang New Energy Technology Co, një prodhues i pajisjeve elektrike me bazë në Changzhou, provincën Jiangsu, që ka më shumë se 150 punonjës, tha se kompania ka intensifikuar përpjekjet e saj për të bërë produkte inovative për të adresuar pikat e dhimbjes së tregut.

Burimi: CRI.CN

Lexo më shumë nga

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.

Global 360

Biden dënon dhunën politike, pas atentatit kundër Trump

Presidenti i SHBA Joe Biden ka dënuar dhunën politike pas një sulmi në mitingun e ish-presidentit Donald Trump.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.