Kina publikon “Raportin për shkeljen e të drejtave të njeriut nga ShBA-ja” për vitin 2023

Zyra e Informacionit e Këshillit të Shtetit të Kinës publikoi të mërkurën “Raportin për shkeljen e të drejtave të njeriut nga ShBA-ja” për vitin 2023.

Lai Ching-te do të gozhdohet në shtyllën e turpit të historisë

Nga 23 deri më 24 maj, Teatri Lindor i Ushtrisë Çlirimtare Popullore Kineze organizoi forcat tokësore, detare, ajrore dhe forcat e raketave për të zhvilluar manovrën “Shpata e Përbashkët-2024A” rreth ishullit të Tajvanit.

Evolucioni i Hong Kong-ut përtej narrativave të shënjestruara

Nga fillimet e tij modeste si një fshat peshkimi deri te statusi i tij si një qendër financiare globale, historia e Hong Kong-ut është një dëshmi e përshtatshmërisë, vullnetit të madh dhe ideve të qarta.

Peng Liyuan dhe bashkëshortja e presidentit hungarez vizitojnë Pallatin Budavari

Bashkëshortja e presidentit kinez Xi Jinping, Peng Liyuan, u ftua të vizitojë Pallatin Budavari në Budapest me bashkëshorten e presidentit të Hungarisë, Anita Herczegh

Zhvillohet në Beograd aktiviteti i shkëmbimeve kulturore-njerëzore i CMG-së

Gjatë vizitës shtetërore të Presidentit të Kinës Xi Jinping në Serbi, më 7 maj, sipas kohës lokale, CMG zhvilloi me Radio Televizion e Serbisë (RTS) në Beograd aktivitetin e shkëmbimeve kulturore-njerëzore. Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vučić, mbajti një fjalim me video, duke i uruar sukses të plotë aktivitetit.

Paris, zhvillohet Forumi i Nivelit të Lartë i Shkëmbimeve Kulturore Kinë-Francë

Të martën, në prag të vizitës shtetërore të kryetarit të shtetit të Kinës Xi Jinping në Francë, u zhvillua në Paris Forumi i Nivelit të Lartë i Shkëmbimeve Kulturore Kinë-Francë

Zhvillohet në Pekin Forumi III Global i Inovacionit Mediatik

Më 29 prill u zhvillua në Pekin Forumi III Global i Inovacionit Mediatik, organizuar nga Grupi Mediatik i Kinës (CMG)

CMG-ja: Pse deklarata e çuditshme e Yellen-it është bërë objekt talljeje nga amerikanët?

Zhvillimi i gjelbër është një kërkesë e natyrshme e modernizimit kinez.

Konflikte në Detin e Kinës Jugore

Prej dekadash Kina dhe Filipinet janë në konflikt të hapur për shkak të kontrollit të hapësirës në Detin e Kinës Jugore.

Presidenti i Kinës Xi Jinping takohet me Kancelarin e Gjermanisë Olaf Scholz

Gjatë 10 viteve të fundit, pavarësisht ndryshimeve të mëdha në situatën ndërkombëtare, marrëdhëniet Kinë-Gjermani janë zhvilluar gjithmonë në mënyrë të qëndrueshme.