Trajnimi i sipërmarrësve të rinj, Ibrahimaj takim me kryetaren e ICC

Ministrja e Shtetit për Sipërmarrjen dhe Klimën e Biznesit, Delina Ibrahimaj u takua sot me kryetaren e Dhomës Ndërkombëtare të Tregtisë (ICC), Maria Fernanda Garza,


Ministrja e Shtetit për Sipërmarrjen dhe Klimën e Biznesit, Delina Ibrahimaj u takua sot me kryetaren e Dhomës Ndërkombëtare të Tregtisë (ICC), Maria Fernanda Garza, ku diskutuan për mundësitë e bashkëpunimit mes ICC dhe dhomave të tregtisë publike në vend.

Në kuadër të reformës së Dhomës Ekonomike Kombëtare vlerësojmë mbështetjen dhe me ICC, me qëllim arritjen e një përfaqësie më të mirë ndërkombëtare, por edhe ofrimin e trajnimeve për sipërmarrësit e rinj, për modelet aktuale të funksionimit të dhomave të tregtisë, mbështetjen e SME-ve dhe jo vetëm.

Qeveria ka hartuar një projektligj të ri sipas të cilit, bizneset në vend duhet të mbrohen nga një dhomë e vetme, e cila do të quhet “Dhoma Ekonomike Kombëtare”. Kjo nismë e qeverisë synon të bashkojë të gjitha sipërmarrjet në një shoqatë, e cila do të mbledhë edhe kuotat vjetore.

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.

Global 360

Biden dënon dhunën politike, pas atentatit kundër Trump

Presidenti i SHBA Joe Biden ka dënuar dhunën politike pas një sulmi në mitingun e ish-presidentit Donald Trump.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.