Romani “Mi manchi” i Fate Velaj fiton çmimin letrar “Porta d’Oriente” në Itali

Në teatrin “Petruzzelli” të Barit, u zhvillua edicioni i 12-të i ”Porta D’Oriente” – konkursi kombëtar i letërsisë italiane.


Shkrimtari dhe diplomati Fate Velaj koleksionon një tjetër çmim prestigjioz ndërkombëtar në fushën e letrave.

Në teatrin “Petruzzelli” të Barit, Itali, u zhvillua edicioni i 12-të i ”Porta D’Oriente” – konkursit kombëtar të letërsisë italiane.

Çmimi si romani më i mirë “Saggio sulla Puglia”, u vlerësua romanin “MI MANCHI”, i ambasadorit aktual të Shqipërisë në Vjenë, Fate Veliaj.

Juria e konkursit e përbërë nga emra të shquar të letërsisë italiane, në argumentimin e çmimit, shkruante “…’Mi Manchi’ i Fate Velaj ja u mbajti frymën anëtarëve të jurisë në një kohë që sytë, ja u mbushi me lot. Në këtë essay të shkruar me një finesë fotografike dhe pikturore njëkohësisht por gjithmonë me një dashuri absolute, ai arrin që në çdo frazë e në çdo përshkrim të krijoj një afresk me ngjyra të gjalla, një metaforë të Puglias si porta kryesore e Mare Nostrum…”

Autori Fate Velaj dha edhe një intervistë televizive për mediat italiane.

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.

Global 360

SHBA, të burgosurit diplomohen në universitetet më të mira

Marrja e diplomës u mundëson të burgosurve të integrohen më lehtë në shoqëri pas kryerjes së dënimit

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.