Soreca përfundon mandatin: Përmbushëm misionin e mbështetjes së Shqipërisë drejt BE-së

Amabasadori Luigi Soreca, i ngarkuar me punë i delegacionit të BE-së në Tiranë la sot detyrën të cilën e kishte rimarrë 3 muaj më parë.


Amabasadori Luigi Soreca, i ngarkuar me punë i delegacionit të BE-së në Tiranë la sot detyrën të cilën e kishte rimarrë 3 muaj më parë.

Ai njoftoi në rrjetet sociale lënien e detyrës duke postuar edhe foto nga takimi i lamtumirës me stafin.

“Ishte nder dhe kënaqësi të drejtoja sërish ekipin fantastik të Delegacionit të Bashkimit Evropian në Shqipëri! Në tre muajt e fundit, ne kemi përmbushur shkëlqyeshëm misionin tonë për të mbështetur Shqipërinë në rrugën e saj drejt BE-së”, u shpreh Soreca në rrjetet sociale.

“Faleminderit shumë për përkushtimin dhe qëndrueshmërinë tuaj! Vazhdoni punën e shkëlqyer derisa Shqipëriabt’i bashkohet Bashkimit Evropian”, u shpreh ambasadori Soreca.

Po sot, në një intervistë për Zërin e Amerikës, në fund të mandatit të tij në Shqipëri foli mbi impulsin e ripërtërirë për zgjerimin, fazën tjetër të negociatave të anëtarësimit në BE, Planin e Rritjes së Komisionit Evropian, nevojën për të përshpejtuar reformat e lidhura me BE-në dhe inkurajoi SPAK të vijojë punën pa ndërhyrje për të krijuar historik të qëndrueshëm të goditjes së pandëshkueshmërisë.

(Marrë nga ATSH)

Lexo më shumë nga

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.

Global 360

SHBA, të burgosurit diplomohen në universitetet më të mira

Marrja e diplomës u mundëson të burgosurve të integrohen më lehtë në shoqëri pas kryerjes së dënimit

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.