Gëzuar 100-vjetorin Turqi moderne!

Marrëdhëniet e Shqipërisë me Turqinë janë vëllazërore dhe të veçantat, të rëndësishme dhe strategjike.


Nga Dash Frashëri
Botues i “Tirana Diplomat”

100 vjet Turqi Moderne!

Sot, Turqia feston 100-vjetorin e themelimit të Republikës Moderne të saj.

Turqia është një nga shtetet më të fuqishme në botë, një faktor i rëndësishëm në gjeopolitikën botërore.

Nën udhëheqjen e Presidentit të respektuar, Rexhep Taip Erdogan, Turqia ka njohur një zhvillim ekonomik të jashtëzakonshëm, duke u kthyet në një fuqi eksportuese në të gjithë planetin.

Marrëdhëniet e Shqipërisë me Turqinë janë vëllazërore dhe të veçantat, të rëndësishme dhe strategjike.

Investimet turke në Shqipëri po njohin rritje të konsiderueshme dhe thelbësore.

Marrëdhëniet Diplomatike dhe veçanërisht ato ushtarake janë në kulmin e tyre.

Kontributi i Turqisë në Ballkan është një faktor stabiliteti.

Si botues i Gazetës Online “Tirana Diplomat” kam një marrëdhënie të shkëlqyer me Ambasadën e Turqisë dhe veçanërisht me Ambasadorin Tayyar Kagan Atay.

Gëzuar 100-vjetorin Turqia mike!

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.

Global 360

SHBA, të burgosurit diplomohen në universitetet më të mira

Marrja e diplomës u mundëson të burgosurve të integrohen më lehtë në shoqëri pas kryerjes së dënimit

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.