Hapet ekspozita me dokumente dhe fotografi mbi historinë e mjekësisë në Türkiye dhe Shqipëri

Ekspozita organizohet nën kujdesin e Institutit “Yunus Emre” – Tiranë në bashkëpunim me Drejtorinë e Përgjithshme të Arkivave të Republikës së Türkiyes.

Ambasadori Atay pret Presidentin e International Watercolors Society, Atanur Dogan

Ambasadori i Turqisë në Shqipëri, Tayyar Kağan Atay, priti piktorët turq Atanur Dogan dhe Levent Oyluçtarhan.

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë takim pune me Ambasadorin e Turqisë, Tayyar Kagan Atay

Ambasadorët ndanë vlerësime edhe rreth zhvillimeve në të dy vendet respektive, bashkëpunimit të tyre në organizatat shumëpalëshe

TIKA mobilon çerdhen “Fluturat” në Tiranë

Nënkryetari i TIKA, Çevik: Të lumtur kur shikojmë fytyrat e qeshura të fëmijëve. Ambasadori Atay: Projektet vazhdojnë

Muaji i Shenjtë i Ramazanit, TIKA shtron iftar në Tiranë

Në iftarin e organizuar në Hotel “Tirana International” ishin të pranishëm përfaqësues të institucioneve turke dhe shqiptare

Turqia i dhuron dy laboratorë të rinj për Biologjinë dhe Kiminë gjimnazit “Sami Frashëri”

Në ceremoni marrin pjesë ministrja Manastirliu, ambasadori turk Atay dhe nënkryetari i TIKA, Cevik.

Shqipëri, shënohet 109-vjetori i Fitores së Çanakkale

Aktivitete nga Ambasada Turke dhe TIKA me rastin e Ditës Përkujtimore të Dëshmorëve dhe Fitores së Çanakkale

Shqipëri, TIKA shpërndan ndihma për familjet në nevojë me rastin e muajit Ramazan

Agjencia Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim (TIKA) ka shpërndarë pako ushqimore për familjet e fëmijëve jetimë me rastin e muajit të Ramazanit

“Rrugëtimi diplomatik Shqipëri-Turqi përgjatë një shekulli”

Një vepër me vlera në fushën e historisë diplomatike midis dy shteteve, të historiografisë shqiptare, turke por edhe asaj rajonale

“100-vjet marrëdhënie diplomatike Shqipëri-Turqi!”

Libri u botua nga Qendra e Studimeve Ballkanike dhe UNYT Press, në bashkëpunim me Ambasadën turke në Tiranë