Faslli Haliti – poeti, piktori dhe mësuesi i artë!

Më 5 dhjetor 1935, lindi Faslli Haliti. “Qytetar nderi” i Lushnjës dhe Fierit. Bartës i Urdhërit “Naim Frashëri” i Artë.


Nga Denald Prifti

Më 5 dhjetor 1935, lindi Faslli Haliti poeti, piktori, mesuesi Lushnjar.

Haliti si shume shkrimtare te tjere gjate rregjimit komunist ju hoq e drejta e botimit dhe u kalua ne prodhim per “riedukim”.

Haliti u spikat me shume ne gjinine e poezise, me rreth 20 botime, ku per punen dhe vepren e tij ka qene qytetar nderi i qytetit te Lushnjes dhe Fierit si dhe bartes i Urdherit “Naim Frasheri” i Arte.

Ne foto poeti ne moshe te re dhe disa nga punimet e tij.

Faslli Haliti ishte edhe një piktor në fillimet e tij. Ai kishte mbaruar Liceun Artistik “Jordan Misja”. Ai është babai i piktorit të mirënjohur, Helidon Haliti.

Muzhaqi: Rinia në qendër të reformave për Ligjin e Rinisë dhe Vullnetarizmit

Ministrja e Shtetit për Rininë dhe Fëmijët vazhdon konsultimet për të formësuar ligjin “Për Rininë” dhe “Për Vullnetarizmin”

Global 360

CNN zbulon prapaskenën e tërheqjes së Biden

Vendimi përfundimtar i Presidentit Joe Biden për t’u larguar nga gara u mor në 48 orët e fundit

Diplovista

Rakipi: Bisedimet Kosovë-Serbi të përqendrohen tek njohja, jo më në çështje teknike

Kryetari i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi thotë se ka ardhur koha për një qasje tjetër në dialogun mes…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Muzhaqi: Rinia në qendër të reformave për Ligjin e Rinisë dhe Vullnetarizmit

Ministrja e Shtetit për Rininë dhe Fëmijët vazhdon konsultimet për të formësuar ligjin “Për Rininë” dhe “Për Vullnetarizmin”