Elena Gjika, Dora D’Istria mbretëresha e kulturës shqiptare dhe europiane

194 vjet më parë – më 22 janar të vitit 1829 – u lind në Bukuresht të Rumanisë, Elena Gjika

98 vjet më parë, Shqipëria u shpall Republikë Parlamentare

21 janar 1925 – Presidenti i parë i Republikës u zgjodh Ahmet Zogu

Konferenca e Paqes në Paris (18 janar 1919)

Për të përfaqësuar kombin shqiptar, krahas delegacionit zyrtar të Qeverisë së Durrësit morën pjesë edhe delegacione të tjera nga kolonitë shqiptare jashtë atdheut, si nga Federata Panshqiptare “Vatra” në Boston të SHBA, Partia Politike Shqiptare në SHBA, kolonitë shqiptare në Turqi, Rumani, Zvicër e vende të tjera.