Gonxhja: Asistencë ndërkombëtare për hartimin e ligjit për të drejtën e autorit

Ministri i Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit, Blendi Gonxhja priti sot në MEKI konsulentin ndërkombëtar Francesco Sciacchitano dhe Olga Allemann


Ministri i Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit, Blendi Gonxhja priti sot në MEKI konsulentin ndërkombëtar Francesco Sciacchitano dhe Olga Allemann, nga Swiss Federal Institute for Intellectual Property, për projektin ALSIP.

Gonxhja theksoi se, “e drejta e autorit, si një pasuri e rëndësishme, po merr një vëmendje të veçantë, sot gjithmonë e më shumë, kur platformat online po shtrihen gjerësisht”.

“Për Shqipërinë është pjesë e detyrimeve që burojnë nga procesi i anëtarësimit, përafrimi i legjislacionit me Bashkimin Evropian në lidhje me të drejtën e autorit në fushën digjitale, përfshirë edhe rregullimin e platformave elektronike në këtë fushë, brenda vitit 2025”, nënvizoi ministri.

Me këtë reformë, shtoi Gonxhja, “Shqipëria edhe pse nuk është ende anëtare e Bashkimit Evropian, planifikon të jetë i pari vend në rajon që zbaton plotësisht direktivat dhe mbron të drejtat e autorëve në fushën digjitale, duke garantuar të ardhura të shtuara për ta, veçanërisht për artistët”.

“Me mbështetjen e projektit Shqiptaro – Sviceran ALSIP (Albanian – Swiss Intellectual Property) është siguruar asistencë me ekspertë ndërkombëtarë për hartimin e dispozitave të ligjit për të drejtën e autorit”, theksoi Gonxhja.

Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave…

Global 360

CNN zbulon prapaskenën e tërheqjes së Biden

Vendimi përfundimtar i Presidentit Joe Biden për t’u larguar nga gara u mor në 48 orët e fundit

Diplovista

Rakipi: Bisedimet Kosovë-Serbi të përqendrohen tek njohja, jo më në çështje teknike

Kryetari i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi thotë se ka ardhur koha për një qasje tjetër në dialogun mes…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave…