Lirizmi i peizazheve të Pano Kondos

Piktori përmetar ka një këndvështrim idilik në mënyrën si ai e sheh natyrën.


Nga Dash Frashëri

Pano Kondon e kam vlerësuar për kompozim dhe koloritin e bukur të peizazheve të tij.

 

 

Piktori përmetar ka një këndvështrim modern në mënyrën si ai e sheh natyrën.

Ngjyrat e saj.

Nuk është kurrë formal. Ka një kreativitet të jashtëzakonshëm.

E dashuron ngjyrën. Të bukurën.

Ajo që dua të veçoj është lirizmi te peizazhet e tij.

Harmoni ngjyrash, kontraste dinamike, impresionizëm i pastër.

 

 

“Daily Express”: Shqipëria – zbuloni disa nga brigjet më të bukura të vendit ballkanik

Aurora Bosotti shkruan në të përditshmen britanike “Daily Express”.

Global 360

NATO me udhëheqje të re: Lidhjet e Mark Rutte-s me Kosovën ndër vite

Sekretarët e përgjithshëm të NATO-s zgjidhen me konsensus nga të 32 vendet anëtare.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shqipëria, emigrantët dhe BE

Ndërsa procesi i votimit në vendet e BE edhe pak i afrohet fundit, pak ditë më parë kryeministrja e Italisë,…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

“Daily Express”: Shqipëria – zbuloni disa nga brigjet më të bukura të vendit ballkanik

Aurora Bosotti shkruan në të përditshmen britanike “Daily Express”.